Billie. Avgång 9:42 till nya livet (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (105.2 MB)
Språk
Svenska
Serie
Billie (del 1)
Läsålder
9-12 år
Inläsare
Sara Kadefors
Utgivningsdatum
2017-01-13
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789176513897
Billie. Avgång 9:42 till nya livet (ljudbok)

Billie. Avgång 9:42 till nya livet Ljudbok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2017-01-13

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Ett nytt liv för Billie

Billies fosterhem är ett brunt hus i Bokarp. Ett samhälle som är så litet att Billie inte ens fattar att de är framme när bilen bromsar in. Billies humör är gott även när hon blir allt mer övertygad om att det är något konstigt med den nya familjen, nästan som om de döljer något. Avgång 9:42 till nya livet är första delen i Sara Kadefors mellanåldersserie, en knivskarp vardagsskildring med relationerna i centrum.

I det välstädade huset i Bokarp bor en kall mamma, en överhurtig pappa och två barn som beter sig underligt. Men streetsmarta Billie är inte typen som deppar eller ger upp. Tvärtom bestämmer hon sig för att passa in. Och huxflux har hon fått en massa vänner och helt nya fritidsintressen som hon tycker är toppen: cykelturer, pingisträning och gospelkören.
Men Billie inser snart att människorna i Bokarp inte har det så lätt. Folk bär på hemligheter och har obegripliga konflikter. Framförallt finns det något man inte pratar om i familjen. Vad är det egentligen som är fel?
Avgång 9:42 till nya livet är den första boken om Billie som fosterhemsplacerats ute på vischan. Men det är ingen deppig socialrealistisk historia, tvärtom. Det är Billie som får andra människor att växa - i familjen och i den lilla staden. Hon har en fantastisk förmåga och kraft att förändra saker bara genom att vara den hon är, en intuitiv hjälte. På samma gång är hon bara en vanlig tjej i sexan, långt ifrån sin stad, långt ifrån sin mamma.

Formgivare: Lena Thunell
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Billie. Avgång 9:42 till nya livet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Intressant och...
    Jenny, 19 april 2019

    Intressant och bra

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sara Kadefors