Clinch (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (270.9 MB)
Språk
Svenska
Serie
Harry Kvist (del 1)
Inläsare
Niklas Engdahl
Utgivningsdatum
2016-12-15
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789176513965
Clinch (ljudbok)

Clinch Ljudbok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2016-12-15

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Stockholm 1932. Depressionen och den isande vinterkylan håller staden i ett järngrepp och den före detta boxaren Harry "Kvisten" Kvist måste slåss för sin överlevnad. När han blir oskyldigt misstänkt för ett mord blir situationen plötsligt brännhet och han tvingas snabbt in i en dödlig katt- och råttalek. Jakten går på skuggsidan av staden, bland fattighjon och glädjeflickor, men Kvist möter också överklassens män och kvinnor som lever gott på andras bekostnad, där lojaliteter skiftar lika snabbt som pengar byter ägare. Och det enda Kvisten har att lita på är sina nävar och sitt dåliga minne.

Clinch är en benhård, modern noir, författad på en driven prosa och med levande miljöer.

"En förskräckligt läsvärd bok" Leif GW Persson

Omslagsformgivare: Miroslav Sokcic
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Clinch. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Stockholmsskilldring med nerv
  -, 22 november 2021

  Den första delen i trilogin om Harry Kvist är inget mindre än ett litet mästerverk. De sedan länge rivna Klarakvarteren stiger upp som vore de återuppståndna ur ett bleknande minne. En spännande, nervig och mycket välskriven spänningsroman med ett nära nog perfekt noir-tilltal. Martin Holmén målar Stockholm i svart, vitt och rött på ett sätt som få (om någon) gjort tidigare. En fullpoängare!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Martin Holmén

 • Slugger

  Martin Holmén

  Stockholm 1936. Harry "Kvisten" Kvist var en gång en lovande mellanviktsboxare men arbetar nu som indrivare. När hans vän, prästen Gabrielsson, hittas brutalt mördad vid altaret i Katarina kyrka på Södermalm verkar polisen inte anstränga sig för a...

 • Nere för räkning

  Martin Holmén

  Ex-boxaren Harry "Kvisten" Kvist hinner knappt mucka från Långholmen innan ett gammalt löfte tvingar honom tillbaka till samhällets skuggsida. Blev hans vän Beda verkligen mördad av sin son? I en kamp mot klockan jagar Kvisten och Bedas dotter Eli...