Mörk jord (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (335.7 MB)
Språk
Svenska
Serie
Andra Shetlandskvartetten (del 3)
Inläsare
Harald Leander
Utgivningsdatum
2017-05-16
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
Jan Järnebrand
ISBN
9789176514832

Mörk jord Ljudbok

(15 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2017-05-16

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor


Under den mörka vintern på Shetlandsöarna framkallar det häftiga regnet ett jordskred. Våldsamma vattenmassor och lervälling spridersig över vägen från Lerwick till Sumburgh ochut mot havet. När Jimmy Perez kör till en väns begravning får han syn på en stuga som förstörts av vattenmassorna. Han utgår först från att stugan är övergiven, men när han stiger in hittar han en död kropp: en mörkhårig kvinna i röd klänning. Jimmy, som får intrycket attden döda kvinnan precis som han själv har rötter i medelhavsområdet, blir som besatt av att ta reda på vem hon var. Så småningom kommer det fram att kvinnan sannolikt blivit mördad och att hon var död redan innan jordskredet nådde huset. Jimmy Perez är beredd att göra allt för att ta reda på hennes identitet- och hur hon dött.

Mörk jord är den totalt sett sjunde boken i Ann Cleeves Shetlandserie och del tre i den nya kvartetten. Cleeves böcker ligger till grund för teveserien Shetland, som sänts på SVT.

Ann Cleeves intelligenta bollande med skam, svikna förhoppningar och vanligt enkelt fifflande för att komma över kosing, är välgörande fritt från brösttoner [...] Det som gjort hennes böcker lästa och prisbelönande är att de är litterära romaner samtidigt som de tillhandahåller spänning."
Östgöta Correspondenten

Översättare: Jan Järnebrand
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mörk jord. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Helt okej
    -, 15 april 2020

    Lunkar på. Trevliga karaktärer. Gillar hennes böcker. Kommer läsa fler

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ann Cleeves