Leona. Utan mänskligt värde (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (308.0 MB)
Språk
Svenska
Serie
Leona (del 3)
Inläsare
Angela Kovacs
Utgivningsdatum
2017-08-02
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789176514849
Leona. Utan mänskligt värde (ljudbok)

Leona. Utan mänskligt värde Ljudbok

(15 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2017-08-02

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Med dubbel agenda

En psykiskt sjuk kvinna blir påkörd av ett Arlanda Express-tåg vid Karlbergs station. Allt tyder på att det rör sig om ett vanligt självmordsförsök, men snart upptäcker man att den sargade kvinnan även har andra skador än de hon ådragit sig vid tågolyckan - hon saknar en njure! När sedan en hemlös tiggare rasar ihop blodig mitt på Sergels torg och även han saknar ett organ förstår man att en grupp hänsynslösa gärningsmän satt i system att plundra samhällets mest utsatta människor på kroppsdelar.Leona Lindberg, den skickliga och okonventionella utredaren på Citypolisen, får ärendet på sitt bord, och spåren leder henne till en mycket skitig verksamhet. Leona känner sig ovanligt engagerad i sitt arbete, samtidigt som hon ställer sig fullständigt frågande till att hennes överordnade ser henne som aktuell för en ny chefsposition. Själv har hon nämligen fokus på annat håll. I sin strävan efter ett nytt liv har hon den här gången valt att ta saker och ting helt i egna händer med en ny sidoverksamhet: Att ta från de onda - och ge till sig själv. Men Leona får också lära sig att allt har ett pris.
Om Leona - Alla medel tillåtna:

"När Jenny Rogneby för två år sedan debuterade med kriminalromanen Leona - Tärningen är kastad fick den ett starkt genomslag (...) Vilket driv i berättelsen! Och vilken okonventionell polis! I Sverige blev läsarna överförtjusta, och boken har getts ut i ytterligare tio länder. Filmrättigheter har sålts till Hollywood. Det fantastiska är att uppföljaren Leona - Alla medel tillåtna är minst lika bra. Leona (...) satsar allt djärvare, vilket leder till förhöjd dramatik (...) Det är uppfriskande med en sådan kvinnlig huvudperson, fast hennes moral är minst sagt tvivelaktig (...) Eftersom den andra är en bladvändare precis som den första finns hela min tilltro kvar till resten av serien." /Litteraturmagazinet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Leona. Utan mänskligt värde. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Välskriven och spännande bok
    Kim M. Kimselius, 31 augusti 2017

    När jag läste den första boken om Leona var jag helt salig av lycka. En deckare, en kriminalroman, en thriller, en bok som var så annorlunda att jag knappt kunde bärga mig tills jag fick läsa fortsättningen.

    Nu har jag läst både andra och tredje boken. Allt tre är lika bra, även om ingen av efterföljarna kan överraska lika mycket som första boken. Har du inte läst någon av böckerna, börja då med ettan och läs dem i rätt ordning.

    Leona är en polis, en ung, kvinnlig polis, int... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jenny Rogneby