Glasverandan (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (372.9 MB)
Språk
Svenska
Serie
Vera Stanhope (del 3)
Inläsare
Anna Maria Käll
Utgivningsdatum
2017-05-02
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
Jan Järnebrand
ISBN
9789176514931
Glasverandan (ljudbok)

Glasverandan Ljudbok

(13 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2017-05-02

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor


I ett gammalt hus på engelska landsbygden samlas en grupp människor med författardrömmar. Här i den pittoreska, gröna omgivningen ska de tillsammans inspireras till att skriva. Temat för kursen är spänningslitteratur. Men snart krackelerar idyllen. En dag hittas en av lärarna, en känd tv-profil, grymt knivhuggen i närheten av husets vackra glasveranda. Kriminalkommissarie Vera Stanhope och hennes parhäst, polisassistent Joe Ashworth, dras in i mordutredningen. Tidigt upptäcker Vera att hennes granne finns i sällskapet och dessutom tycks vara den som alla misstankar riktas mot. Men Vera och Joe hittar varken motiv eller ledtrådar. När ytterligare ett mord sker befarar Vera att det finns en mördare som vill göra verklighet av fiktionen som skapas i huset. Men nu börjar det bli ont om tid, kommer Vera och Joe att kunna lista ut hur nästa mord är planerat innan mördaren slår till igen?

Glasverandan är en klassisk pusseldeckare och bladvändare i Agatha Christies fotspår, där alla står som misstänkta och spänningen håller ett grepp om läsaren till sista sidan. Återigen visar Ann Cleeves att hon är mysdeckarens nya drottning. Böckerna med Vera Stanhope har även filmatiserats med Brenda Blethyn i huvudrollen och visats på TV4 i Sverige.
"Ann Cleeves lyckas både skriva en bra deckarintrig och också göra den till en kärleksfull berättelse om den invecklade bokbranschen och om hur svårt skrivandet är. Kommissarie Vera Stanhope trasslar in sig ohjälpligt, ty en av de misstänkta är hennes granne och vän." Dagens Nyheter

Översättare: Jan Järnebrand,
Omslagsformgivare: Jojo Form
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Glasverandan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Märkligt översatt
    -, 5 september 2022

    Inte riktigt lika illa som första boken med flickmiddag vuxna kvinnor emellan, men inviterat och radiatorer är inte rimligt språk. Ok handling.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ann Cleeves