Nerverna : berättelsen om en familj (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (178.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Niklas Engdahl
Utgivningsdatum
2017-02-10
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789176515211

Nerverna : berättelsen om en familj Ljudbok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2017-02-10

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det är 1942 och mitt i folkhemmet ska en arbetarfamilj snart falla sönder.

Byn Vilans plikttrogne lanthandlare Ivar Broman har efter många år uppnått drömmen om en egen butik. Hans hustru Ida tar hand om parets sjuårige son Harry och väntar deras andra barn. Men när hon får missfall, en natt i december, börjar allt tas ifrån dem.

Ida fastnar i en djup och aggressiv psykos, och när hon blir intagen på sinnessjukhus får Ivar ensam kämpa för att hålla ihop sin lilla familj. Till slut måste han sälja butiken, Harry utackorderas till en släkting. Ivar själv sätter sig på en buss för att lämna allt han drömt om bakom sig.

Först mer än trettio år senare, efter Idas död på institution, återförenas far och son. Långsamt hittar de tillbaka till varandra - kanske kan de sopa upp resterna av det tiden förstört och bli en familj igen?

Nerverna är ett verklighetsbaserat drama, en arbetarklasskildring om hur psykisk sjukdom sliter sönder familjerelationer - och hur det framväxande friska, starka folkhemmet i 1940-talets Sverige inte lämnade plats för dem som avvek. Men det är också en varm, tidlös berättelse om plikt och äktenskap, om var gränsen för det mänskliga går, och vad som återstår när man passerat den.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Nerverna : berättelsen om en familj. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Språk och mod
    E Norin, 22 augusti 2018

    Mod att skriva denna autofiktiva berättelse - flödigt och rytmiskt språk, lätt att följa utan att det för den skull tar den enklaste vägen.

    Lyssnat på denna bok, därför: bra uppläsarröst som passar just denna historia.

Visa alla 1 recensioner