När du gör som jag vill : en bok om påverkan (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (191.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Henrik Fexeus
Utgivningsdatum
2017-08-10
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789176516034
När du gör som jag vill : en bok om påverkan (ljudbok)

När du gör som jag vill : en bok om påverkan (ljudbok)

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2017-08-10

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Genomskåda kriget om våra hjärnor

Äntligen tillbaka - Henrik Fexeus. I höst är han dubbelt aktuell med ny bok och ny tv-serie! Framgångsrika debuten Konsten att läsa tankar har hittills sålt i 30 000 inbundet och redan översatts till fem språk. Hans serie på SVT, Hjärnstorm, har visats i hela Norden och valts ut att representera Sverige på den internationella tv-mässan Input i Sydafrika. 'När du gör som jag vill handlar om påverkan och hur vi kan lära oss hantera den. Läsarna kommer att känna igen Henriks omisskännliga stil: fascinerande fakta och färdigheter levererade med humor och självdistans på ett sätt som aldrig blir långtråkigt.

"Hej! Du tror säkert att styr dina tankar helt själv - som till exempel valet att läsa den här texten. Det är ett vanligt misstag. Varje gång du slår på radion eller tv:n, öppnar en bok eller tidning, varje gång du går in i en butik, så försöker någon plantera idéer i ditt huvud. Från att du slår upp ögonen på morgonen till att du somnar på kvällen så utsätts du för en oändlig ström av försök till övertalning och påverkan. Hela yrkeskårer har till uppgift att påverka dig! Och vi som gör det vill helst inte att du märker något. Det blir liksom enklast så, vi slipper förklara oss medan vi knyter fast marionettrådarna i din hjärna. Min tanke med den här boken är att försöka förklara hur du blir påverkad och medgörlig. Boken ger också verktyg för påverkan, som du kan använda om du t ex vill få igenom en politisk idé, personalyoga på arbetstid, få barnen att äta grönsaker, eller starta upp en egen sekt med några kompisar. Men framför allt hoppas jag att kunna öppna dina ögon en smula för hur kriget om din hjärna går till. Skillnaden mellan att sälja Pepsodent och Fredrik Reinfeldt till ditt undermedvetna är kanske mindre än du tror.

Så pök nim kob. uD tev tta du lliv ha ned!

/ Henrik Fexeus"
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av När du gör som jag vill : en bok om påverkan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Viktig, Intressant & Underhållande
    Morpheus, 15 april 2021

    Fexeus bok "När Du Gör Som Jag Vill" är en välskriven, underhållande och intressant bok om olika sätt vi människor påverkas varje dag av enkla saker som t.ex. färger och former, genvägar våra hjärnor tar, våra känslor och hur dessa kan användas för att påverka och manipulera oss utav bland annat olika reklambolag.
    En bok som gör läsaren medveten om hur vi påverkas och på så vis hjälper denne se igenom de mer uppenbara påverkans-försöken och att ta mer rationella och bättre beslut.
    ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Henrik Fexeus