Konsten att fejka arabiska : en berättelse om autism (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (363.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Moa Gammel
Utgivningsdatum
2017-05-02
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789176516119
Konsten att fejka arabiska : en berättelse om autism (ljudbok)

Konsten att fejka arabiska : en berättelse om autism Ljudbok

(38 röster)  |  Läs 6 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2017-05-02

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"En del av mig dog. En annan del började äntligen, äntligen leva." I 32 år lever Lina Liman med autism utan att veta om det. Men att något är fel vet hon. Hon lär sig att fejka för att passa in, spela vanlig, ända tills det inte går längre. Konsten att fejka arabiska är en berättelse om vanmakt och utanförskap, men också om hur Lina till sist hittade förklaringen som fick allt att falla på plats, och om hur en diagnos kan förändra livet i grunden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Konsten att fejka arabiska : en berättelse om autism. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vilken resa...
  -, 23 maj 2023

  Min dotter har fått diagnosen autism och jag anar att Nina kan ha bidragit till det. Oavsett så är detta en bok som måste läsas av alla som möter människor. Tack Nina.

 2. Läkande
  S, 30 april 2022

  Denna bok var precis vad jag behövde höra såhär när jag precis fått min egen autismdiagnos vid 33 års ålder. Igenkänningen är skrämmande. Och jag sitter nu i tårar när jag inser att världen för mig ÄR annorlunda. Jag kan sluta försöka passa in, sluta pusha mig i situationer där pushandet inte kommer hjälpa ett dugg. Suverän bok både för oss med diagnosen, anhöriga och andra som funderar hur det kan vara att leva med denna diagnos.

 3. Konsten att fejka arabiska
  -, 15 april 2022

  Fantastisk bok. Så bra beskrivet hur det är att leva med asperger. Jag är så enormt berörd. Jag önskar att alla inom både vården och skolan läser denna bok för att förstå de autistiska barnen bättre. Stort tack Lina Liman för en oerhört viktig bok.

 4. Gripande
  -, 21 oktober 2021

  En bok väl värd att läsa om hur en ung kvinna kämpat med "något som är fel på henne" utan att någon, varesig hon själv eller psykiatrin har förstått varför. En bok om hur lätt det var (och är) att överse med autism hos kvinnor.
  Något som gör mig heligt förbannad är att höra om Linas upplevelser där vårdpersonal mitt i hennes depressionstyngda och ångestrika tillvaro sagt att hon är manipulativ och uppmärksamhetssökande trots sitt psykiska tillstånd där hon längtar efter förståelse, hjäl... Läs hela recensionen

 5. Viktig och berörande!
  Anka , 20 september 2021

  Otroligt viktig och berörande bok, som kunde varit något kortare. Kunskap om autism som vi alla behöver ta del av för att fördjupa vår förståelse för hur det är att leva med den fubktionsvariationen.

 6. Mycket välskriven dokumentär.
  -, 16 maj 2021

  En fantastisk betättare, som på ett mycket sakligt och konkret sätt berättar om ditt livsöde. Tack vare sin saklighet ger hon enorma käftsmällar åt ett mycket eftersatt område i svensk sjukvård: psykiatrisk vård, de borde skämmas !! Trots detta tragiska fall, dom behandlades utan någon diagnos i 17 år, känner man ljuset i tunneln på slutet.

Visa alla 6 recensioner