Feberdröm (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (335.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Ludvig Josephson
Utgivningsdatum
2017-10-04
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
Louise Thulin
ISBN
9789176517222
Feberdröm (ljudbok)

Feberdröm (ljudbok)

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2017-10-04

Styckköp

59
Ladda ned

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Mäktiga hjulångare flyter fram på en grumlig och febrig Mississippiflod. Bland förrädiska grund och tropiska sjukdomar lurar också långt värre faror. Ett uråldrigt släkte vampyrer livnär sig på folket längs floden, såväl fria som slavar.

Året är 1857 och Abner Marsh är en rederiägare med stora problem. I princip hela hans flotta har sjunkit och han är redo att lägga ner verksamheten, då en främling vid namn Joshua York dyker upp och erbjuder sig att köpa in sig i rederiet. Det skulle lösa Marshs problem, men York ställer också ett antal märkliga krav. Trots att han känner en viss tvekan inför förslaget, anser sig inte Marsh ha något annat val är att anta erbjudandet.

Tillsammans inleder York och Marsh bygget av ett fartyg som ska bli den största, ståtligaste och snabbast hjulångaren på Mississippi. De ger henne namnet Feberdröm och inleder en resa längs floden som ska visa sig ödesdiger för de båda rederiägarna.

Den nye affärspartnerns beteende börjar snart oroa Marsh. York sover hela dagarna och går på nätterna i land i mystiska ärenden längs floden. En natt ser Marsh honom torka av sig blod då han kommer tillbaka till båten. Men Marsh anar inte att York i själva verket är den siste han ska vara orolig för. Snart inser han att han gett sig in i något han inte kunnat föreställa sig i sina värsta mardömmar.

George RR Martin skrev Feberdröm 1982, och den har sedan dess stadigt vunnit större publik världen över, liksom hans mästerliga fantasyserie Sagan om is och eld, som tv-serien Game of Thrones bygger på. Bredvid Anne Rices En vampyrs bekännelse är detta en av de absolut största moderna klassikerna i vampyrgenren.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Feberdröm. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Spännande roman om hjulångare och vampyrer!
  OK , 23 februari 2020

  Feberdröm är en spännande historia om 1850-talets Mississippi , hjulångarna som färdas på den och framför allt folket som lever av och på den. Men det finns ett mörker som hotar att uppsluka allt och alla.

 2. Vampyrer på en båt
  Knut Hamsun, 20 juli 2018

  Väldigt bra vampyrroman med djup och mörker. Ett vinnande koncept att sätta den i en flodbåtsmiljö och under slaveriet. Jag är inget fan av skräck egentligen, men boken är skriven som en klassisk äventyrsbok och är lätt att dras med i. Flera bra vändningar i boken gör den intressant.

  Skulle kunna innehålla intressantare kvinnliga personer.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av George R R Martin