Hej syster : en personlig berättelse om flykt och mellanförskap (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (94.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Navid Modiri
Utgivningsdatum
2017-09-20
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789176517376
Hej syster : en personlig berättelse om flykt och mellanförskap (ljudbok)

Hej syster : en personlig berättelse om flykt och mellanförskap (ljudbok)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2017-09-20

Styckköp

49

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Hej syster. Vad fint att se dig. Välkommen till Sverige. Ställ ner väskan ett tag. Nej, jag behöver inte se ditt pass. Lägg undan dollarsedlarna. Hur har resan varit? Det här är Malmö, det tillhör Sverige.

Så börjar Navid Modiri sin berättelse. I januari 2016 skrev han ett Facebook-inlägg i form av ett välkomstbrev till alla de människor som tvingats på flykt och kommit som nyanlända till Sverige. Brevet riktade sig till en flyktingkvinna han träffade på Centralstationen i Malmö. En kvinna han kände ett släktskap med. En kvinna som skulle ha kunnat vara hans syster. På ett par veckor hade texten delats över tiotusen gånger och gillats av fler än femtiotusen människor.

Nu har Navid skrivit en hel bok i samma anda. Med utgångspunkt i sitt eget liv berättar han om Sverige idag - om integration, flykt och utanförskap - men också om språkets makt att sammanföra människor. Det är en berättelse om svårigheten att anpassa sig till ett nytt land, om att hitta hem, och om flykt i en vidare mening: Kanske befinner vi oss alla egentligen på flykt från någonting?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hej syster : en personlig berättelse om flykt och mellanförskap. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk!!
  Therese, 30 mars 2019

  Fantastisk!!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Navid Modiri

 • Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

  Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri

  Jag kan ha fel är Björn Natthiko Lindeblads självbiografiska berättelse om hur han lämnar en löftesrik karriär som ekonom för att bli buddhistisk skogsmunk, och hur han efter sjutton år i klosterlivet återvänder till Sverige. Vilsen, utan jobb ell...

 • Ich hatte nicht immer, was ich wollte, aber alles, was ich brauchte

  Bjorn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri

  Von einem, der auszog, sich selbst zu findenWas hilft uns, ein freieres Leben zu fhren? Auf der Suche nach einer Antwort gibt Bjrn Lindeblad seine Karriere in der Wirtschaft auf und entscheidet sich fr ein Leben als Waldmnch im Dschungel Thailands...