Änglahuset (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (456.9 MB)
Språk
Svenska
Serie
Kvinnorna och staden (del 3)
Inläsare
Irene Lindh
Utgivningsdatum
2018-02-07
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789176517406

Änglahuset Ljudbok

(7 röster)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2018-02-07

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Änglahuset är det hus Tora Otter lever i. Nu är det 1940-tal och ett nytt stort krig pågår i Europa och tågen med soldater far igenom Katrineholm. I staden samlar man in gåvor till Finlandshjälpen och deltar i beredskapsövningar. Men trots svåra tider anar man det spirande folkhemmet som skall ge en ny trygghet. Änglahuset är en bok om kvinnor, om Tora och svärdottern Jenny, om Frida, och hennes dotter Ingrid. Med självklar kännedom och inlevelse berättar Kerstin Ekman om deras sätt att leva, tänka och känna.

I början av 70-talet påbörjade Kerstin Ekman den stora romansviten om Kvinnorna och staden. Böckerna Häxringarna, Springkällan, Änglahuset och En stad av ljus, berättar om hur staden Katrineholm växer fram i industrialiseringens Sverige. I dessa fyra romaner finns Kerstin Ekmans berömda skildringar av kvinnors arbete, som hon skriver om med humor och stor sakkunskap och inlevelse.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Änglahuset. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ett mästerverk!
    -, 3 oktober 2021

    Ett historiskt dokument. Oerhört berörande och mästerligt berättat av en av våra absolut största författare. Fin och behaglig uppläsning.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kerstin Ekman