Den rädda löparen (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (217.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Paltén Kristina
Utgivningsdatum
2018-03-15
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789176518465
Den rädda löparen (ljudbok)

Den rädda löparen (ljudbok)

(4 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2018-03-15
69
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play - från 79 kr/månad

Provlyssna på alla böcker · 14 dagars fri lyssning

Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Men varför ska du springa i Iran?" undrar Evis.
"Jag vill se om det är så farligt som människor tror", säger jag.
När Kristina är 31 år lockar en kompis med henne på ett lopp. Tidigare har hon knappt sprungit en meter, men hon upptäcker att hon gillar rörelsen, utmaningen, gemenskapen och ensamheten.
Löpningen kommer in i hennes liv när mycket annat är tungt. Hon går in i väggen, hennes man lämnar henne och hon förblir barnlös. Snart upptäcker hon att löpningen ger kraft. Den blir hennes medicin och glädje, och ska bli hela hennes framtid.
Kristina Paltén, idag världsrekordhållare på löpband, gav sig år 2015 iväg till Iran för att utmana sig själv och sina rädslor. Kan hon, som kvinna, tillbringa två månader ensam i ett land med sharialagar och med sin resa visa att många av våra rädslor bara är fördomar och förutfattade meningar?

När flyget lättar från svensk mark är hon skräckslagen. På helspänn inleder hon sin löpning för att sedan springa flera timmar per dag i 59 dagar. Hon springer genom små byar, stora städer och i ödeland. Det hon möter från människorna där nere är inte aggressivitet eller misstro, utan omtänksamhet och kärlek. Samtidigt blir hon alltmer medveten om hur rädslan för att säga vad hon tycker, i ett land där godtyckliga beslut kan avgöra livsöden, kryper in under skinnet på henne.
Den rädda löparen är berättelsen om en kvinna som bestämde sig för att möta sina innersta rädslor. Det hon fann var vackrare än hon någonsin kunnat ana.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Den rädda löparen