Sommarens bästa pocketerbjudande
Den engelske kusinen (ljudbok)
På topplistor
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (230.6 MB)
Språk
Svenska
Serie
Homandeckare (del 46)
Inläsare
Tomas Bolme
Utgivningsdatum
2018-05-17
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789176518755
Den engelske kusinen (ljudbok)

Den engelske kusinen (ljudbok)

(2 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2018-05-17
107
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play - från 89 kr/månad

Provlyssna på alla böcker · 14 dagars fri lyssning

Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Bland vinrankor och spioner

Historien börjar i baren på anrika Mount Nelson Hotel vid Taffelbergets fot i Kapstaden. Antikhandlare Johan Kristin Homan är "medföljande" till sin flickvän Francine Silfverstierna, en av cheferna på Säpo, som ska tala vid en stor internationell konferens om terroristbekämpning.

I hotellets bar träffar han två svenskar: John Silver, importör av sydafrikanska viner, och Kenneth Bjarnefjell som är verksam i guldbranschen. Några dagar senare möter Homan på nytt John Silver i den vackra lilla staden Stellenbosch. Francine och Johan har tagit några semesterdagar för att besöka hjärtat i Sydafrikas vindistrikt. Men det visar sig att Silver gör mycket mer än importerar viner. Han är också involverad i ett internationellt miljardprojekt som rör digitalisering av den afrikanska tv-marknaden. Kina och Ryssland figurerar bland intressenterna, korruption och storpolitisk maktkamp finns med i spelet liksom en afrikansk diktator och brittiska underrättelsetjänsten MI6.

Vid hemkomsten till antikaffären på Köpmangatan i Gamla stan dras Homan in i ett mystiskt mord på Lidingö och ett annat i hjärtat av Sörmland.

Den engelske kusinen är ett klassiskt Homanäventyr med dramatik, oväntade förvecklingar och en lika oväntad upplösning. Kulturhistoria, antikviteter och afrikanska viner finns också med liksom siamesdamen Cléo de Merode.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jan Mårtenson

Bloggat om Den engelske kusinen