Den svarte nazisten : en dokumentär om Jackie Arklöf (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (200.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Per Juhlin
Utgivningsdatum
2018-08-07
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789176519974
Den svarte nazisten : en dokumentär om Jackie Arklöf (ljudbok)

Den svarte nazisten : en dokumentär om Jackie Arklöf (ljudbok)

(3 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2018-08-07

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
År 1999 mördas två polismän av bankrånare utanför den lilla orten Malexander. En av bankrånarna är den före detta legosoldaten Jackie Arklöf. Journalisten Magnus Sandelin är den första att berätta Jackie Arklöfs hela historia: från uppväxten i Storuman till krigsförbrytelserna i Bosnien och tragedin i Malexander med den uppmärksammade rättegången som följer.

Berättelsen börjar i den norrländska barndomsbyn, dit Jackie Arklöf kommer som tvååring från Liberia. Vi får veta mer om de stökiga skolåren, kontakten med barnpsykiatrin och hur han dras in i nazismen.

Magnus Sandelin vill reda ut hur det kan komma sig att en färgad kille söker sig till nazismen och vad det är som får nazister att acceptera en färgad kille i sina led. Han skildrar Arklöfs kaotiska och kriminella tid efter att ha kommit hem från Bosnien - den som slutar med morden i Malexander.

Sandelin skriver också om Jackie Arklöfs vistelse i fängelset, om kampen för att försöka komma tillrätta med sina djupt rotade känslor av hat och förakt. Om ångesten, självmordstankarna och den svåra vägen bort från nazismen.

Boken innehåller tidigare opublicerade uppgifter om en viktig del av svensk kriminalhistoria och unika citat från Jackie Arklöf själv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Magnus Sandelin