Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Från kvalitet till meningsskapande
Antal sidor
295
Utgivningsdatum
2002-01-01
Upplaga
1
Förlag
Sthlm Univers Förlag
Översättare
Gerd B Arfwedson, Gerhard Arfwedson
Originalspråk
Engelska
Medarbetare
Moss, Peter (medf.), Pence, Alan (medf.)
Dimensioner
230 x 150 x 17 mm
Vikt
540 g
SAB
Eab.01,Em.01
ISBN
9789176565018

Från kvalitet till meningsskapande

postmoderna perspektiv - exemplet förskolan

(1 röst)
Häftad, Svenska, 2002-01-01

Slutsåld

Denna bok problematiserar försöken att definiera och mäta "kvalitet" inom förskolan och därmed reducera filosofiska värdefrågor till tekniska och administrativa problem. Det finns andra sätt att förstå och utvärdera förskolans pedagogiska arbete och att förstå barndomen och innehållet i förskolans verksamhet. Praktikexemplen är hämtade från Reggio Emilia och Stockholmsprojektets förskolor.

Perspektivet är genomgående socialkonstruktionistiskt och postmodernistiskt, vilket innebär att boken har giltighet långt utanför förskolan. Alla som arbetar i skola eller förskola - eller arbetar med forskning, administration eller politiska uppdrag inom motsvarande områden - kan ha glädje och nytta av bokens analyser.

Dessutom innehåller boken litteratur från hela världen och ger därmed en utförlig presentation av denna pågående kunskapsteoretiska och sociohistoriska "synvända".
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Recensioner i media

"...författarna för viktiga och mycket intressanta resonemang om dagens barndom och barnomsorg, då de ifrågasätter givna sanningar och synsätt. Eftersom boken är skriven på engelska, finns det anledning att översätta den till svenska" Gunilla Lindqvist om den engelska upplagan i Pedagogiska Magasinet, Stockholm, nr 1/00

Bloggat om Från kvalitet till meningsskapande

Övrig information

Gunilla Dahlberg är professor i pedagogik vid Lärarhögskolan i Stockholm. Peter Moss är professor i barnomsorg vid Institute of Education, University of London. Alan Pence är professor i barnomsorg vid University of Victoria, British Columbia.