Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Respekt för läraryrket
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2002-10-01
Upplaga
Ny, rev. och uppda
Förlag
Sthlm Univers Förlag
Medarbetare
Granström, Kjell
Dimensioner
217 x 158 x 20 mm
Vikt
335 g
SAB
Emia-c,Fc.043,Dgem
ISBN
9789176565292
Respekt för läraryrket (häftad)

Respekt för läraryrket

om lärares yrkesspråk och yrkesetik

(6 röster)
Häftad Svenska, 2002-10-01

Slutsåld

Alla lärare har tillgång till någon form av yrkesspråk och yrkesetik, men frågan är hur användbara dessa är för vardagsarbetet. Här diskuteras hinder och möjligheter för lärares professionella utveckling. Författarna utgår i sitt resonemang från ett stort empiriskt material. Utifrån lärares egna argument och diskussioner, utkristalliseras såväl tillgång till som behov av att utveckla den yrkesspråkliga och yrkesetiska kompetensen.

Respekt för läraryrket är en reviderad och uppdaterad version av Respekt för lärare, som under många år använts inom lärarutbildning och lärarfortbildning.

Boken identifierar och förklarar företeelser som är svåra att upptäcka i vardagsarbetet. Lärarstudenter och utbildare får en sammanfattande framställning av de krav i yrkeslivet som lärarutbildningen bör motsvara. För enskilda lärare och lärargrupper är bokens innehåll en väg till kompetensutveckling och ökat yrkeskunnande vad avser lärares pedagogiska arbete. Respekt för läraryrket utgör ett bra underlag för att diskutera lärarprofessionalism och yrkeskompetens inom skilda lärarkategorier.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Övrig information

Gunnel Colnerud är docent i pedagogik och forskar bl.a. om läraryrket och dess moraliska dimensioner. Kjell Granström är professor i pedagogik med speciellt intresse för lärares och elevers arbete i klassrummet. Båda är verksamma vid Linköpings universitet.