Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
367
Utgivningsdatum
2013-07-05
Upplaga
1
Förlag
Stockholms Universitets förlag
Översättare
Gerd B Arfwedson, Gerard Aftwedson, Anna Barsotti
Dimensioner
285 x 200 x 20 mm
Vikt
1060 g
SAB
Ea
ISBN
9789176565759
Att göra lärandet synligt : barns lärande - individuellt och i grupp (häftad)

Att göra lärandet synligt : barns lärande - individuellt och i grupp

(3 röster)
Häftad, Svenska, 2013-07-05
311
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast tisdag 19 december kl. 07:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Vad är en lärande grupp? I vilken utsträckning kan individuellt lärande förstärkas - eller tvärtom hämmas - i en lärande grupp? I vilken utsträckning kan dokumentation främja nya sätt att lära? Vilka samband finns mellan dokumentation och bedömning? Boken är ett samarbetsprojekt mellan Reggio Emilia och Howard Gardners forskningsgrupp.

Detta är några av de frågor som har undersökts av ett forskningsprojekt i samarbete mellan Project Zero vid Harvard Graduate School of Education och Reggio Children. I projektet deltog lärare och pedagoger vid Reggio Emilias kommunala förskolor och forskare från Project Zero.

I litteraturen kan man finna talrika studier av individuellt lärande liksom av lärande i grupp, men endast ett fåtal av dessa har fokuserat individuella strategier för lärande inom en grupp och gruppens lärande - i synnerhet om gruppen består av små barn. Dessutom har mycket litet publicerats inom pedagogikens och utbildningens område gällande förhållandet mellan dokumentation och bedömning/utvärdering.

Tillsammans har Reggio Children och Project Zero försökt identifiera metoder och processer, som kan göra det möjligt för lärare att reflektera inte bara kring barns utan också kring vuxnas läroprocesser - dvs. utforma ett stöd för de vuxnas tanke och handling då det gäller såväl barns tänkande som dialogen med kollegorna.

Mötet mellan Reggio Children och Project Zero har inneburit en viktig möjlighet att studera dessa frågeställningar på ett mer djupgående sätt. Detta forskningssamarbete utmynnar i hypotesen att dokumentation kan stödja såväl individuellt lärande som lärande i grupp genom att skapa samband mellan dem.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att göra lärandet synligt : barns lärande - individuellt och i grupp
  2. +
  3. Om värden och omvärlden : pedagogik i praktik och teori med inspiration från Reggio Emilia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om värden och omvärlden : pedagogik i praktik o... av Marie-Anne Colliander, Lena Stråhle, Christina Wehner-Godée (häftad).

Köp båda 2 för 603

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Att göra lärandet synligt : barns lärande...