Vi lever : när rocken kom från Gävle (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
270
Utgivningsdatum
2015-01-19
Förlag
Telegram Förlag
Dimensioner
230 x 150 x 16 mm
Vikt
522 g
SAB
Ijxn
ISBN
9789176570067
Vi lever : när rocken kom från Gävle (häftad)

Vi lever : när rocken kom från Gävle

Häftad Svenska, 2015-01-19
319
Skickas inom 7-10 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Gävles pop- och rockhistoria mellan 1970 och 1990, kan det vara något att läsa om?

Ja, det kan det. För de här åren var en fullkomlig explosion av kreativitet och skaparkraft. Mängder av band startades och allt - precis allt - byggde på en obändig Gör det själv-anda. Det fanns inga replokaler, att ge ut en skiva var lika komplicerat som en månfärd och instrument och förstärkare kostade lika mycket då som nu - i kronor.

I Vi lever - När rocken kom från Gävle, som är den första boken om Gävleregionens musikrörelse, berättar de som var med själva om de här åren som förändrade svensk populärkultur på allvar. Anders Sundin och Peter Alzén har intervjuat runt 100 personer: Thomas Di Leva, Tomas Ledin, Monica Törnell, Lena Larsson, Kicki Moberg, Sonny Jansson, Kari Toppinen, Leif Walter och Håkan Sundquist är bara några av alla de träffat.

Boken innehåller också kapitel om Hälsingland och Sandviken samt en diskografi över vinylskivor och kassetter som gavs ut under de här gyllene åren.

Anders Sundin, född 1960, är journalist med bakgrund på Svenska Dagbladet, Aftonbladet och tv4 Gävle. Han debuterade 2009 med boken Kärlek i cancerns tid. Anders spelade el- och kontrabas bland annat i lokala band som Exodus, Balooba Band, Elexir, Alter Ego och Mora Träsk.

Peter Alzén, född 1963, är ma/no-lärare, musikkritiker i bland annat Gefle Dagblad, diskjockey och driver musikbloggen The Harder They Come. Peter har tävlat i SM i popfrågesport och var sångare i bland annat Pink Pyjamaz, Pecka And The Peckers och Metal Mean Machine.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vi lever : när rocken kom från Gävle
  2. +
  3. Vi lever : en ny tid är här

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vi lever : en ny tid är här av Anders Sundin, Peter Alzén (häftad).

Köp båda 2 för 631 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna