Bordel de mode : kläder som kultur och personligt uttryck - shoppingkultur och manufaktur : en historisk exposé (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Telegram Journalistik
Antal sidor
45
Utgivningsdatum
2015-02-11
Förlag
Telegram Förlag
Dimensioner
190 x 120 x 5 mm
Vikt
60 g
ISBN
9789176570258
Bordel de mode : kläder som kultur och personligt uttryck - shoppingkultur och manufaktur : en historisk exposé (häftad)

Bordel de mode : kläder som kultur och personligt uttryck - shoppingkultur och manufaktur : en historisk exposé

Häftad Svenska, 2015-02-11
109
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Den här texten publicerades ursprungligen i boken Bordel de mode 2002

»När de stora varuhusen byggdes under senare delen av 1800-talet blev modet tillgängligt för en större publik, och les nouveautés (nyheter, dvs. mode) var inte längre en angelägenhet endast för aristokratin och societeten. Dessa byggnader uppfördes som flera passager, staplade på varandra. Les Magasins du Printemps, som ritades av Paul Sédille år 1881 och fick en illuminerad kupol signerad René Binet trettio år senare, var ett av dem, och Galeries Lafayette, grundat 1908, ett annat. Men först ut var det banbrytande Au Bon Marché, som öppnades år 1852 av en man som börjat sin bana som ambulerande försäljare i 'nyheter', Aristide Boucicaut från Normandie.«

Cay Bond som ursprungligen är journalist (CLIC, DV, Form, TV4) och länge rapporterat från den internationella mode och designscenen. 1978 blev hon rekryterad till den första trendbyrån Promostyl i Paris. Där utvecklade hon sin kunskap med trend och omvärldsanalys som kommunikatör och analytiker. Cay skriver, föreläser och presenterar sina analyser ur ett sociokulturellt perspektiv, idag med tonvikt på utvecklingen inom mode och design marknaden med hänsyn till miljö, ekonomi, etik och nya marknadsvärderingar. Cay har skrivit flera böcker och några används som studielitteratur på universitet.

Telegram Journalistik ger ut god journalistik som publicerats genom tiderna - i bokform. Krönikor, essäer, reportage, artiklar, spännande features, djuplodande intervjuer, grävande reportage - journalister från den så omsusade magasinsboomen under 80-, 90- och 00-talet öppnar sina digra arkiv, och det har skrivits fantastiska texter även innan dess som nu kan tillgängliggöras igen. Det skrivs dessutom nya texter, som nu kan läsas direkt - i en e-bok eller en tryckt bok, läsaren väljer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bordel de mode : kläder som kultur och personligt uttryck - shoppingkultur och manufaktur : en historisk exposé
  2. +
  3. Bordel de mode : kläder som kultur och personligt uttryck - kvinnligt nytänkande : Coco Chanel, Vivienne Westwood, Donna Karan, Isabel Marant, Madeleine Vionnet ...

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bordel de mode : kläder som kultur och personli... av Cay Bond (häftad).

Köp båda 2 för 195 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Bordel de mode : kläder som kultur och pe...