Konst är en garanti för mental hälsa : Intervju med konstnären Louise Bourgeois (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Telegram Journalistik
Antal sidor
21
Utgivningsdatum
2015-03-04
Förlag
Telegram Förlag
Dimensioner
178 x 110 x 2 mm
Vikt
32 g
ISBN
9789176570531
Konst är en garanti för mental hälsa : Intervju med konstnären Louise Bourgeois (häftad)

Konst är en garanti för mental hälsa : Intervju med konstnären Louise Bourgeois

Häftad Svenska, 2015-03-04
99
Skickas inom 10-15 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Boken kan tyvärr inte levereras innan julafton.
Ursprungligen publicerad i SvD 2002-06-16

"Bourgeois arbetar sex dagar i veckan. På söndagar håller hon salong i sitt townhouse på Manhattan. Bourgeois menar att varje generation har något att lära henne. Jag besöker salongen för att diskutera en eventuell intervju, övriga gäster är konstnärer med undantag av två konkurrerande forskare i ämnet Bourgeois.

I mitten av rummet står ett bord med spritflaskor. Vid ett pyttelitet skrivbord sitter Bourgeois och granskar konstnärernas målningar. Hon kan vara skoningslös och många lär ha gått därifrån i tårar. En fransk filmare dokumenterar salongen. När den sämsta konstnären visar sina verk befarar jag att Bourgeois ska krossa honom. Hon ser full i fan ut men nöjer sig med att ställa några ironiska frågor."

Cyril Hellman är prisbelönt journalist och för fattare. Han har tidigare skrivit böckerna Gå Johnny, gå, gå (2005), Stefan Jarl - en intervju bok (2008) och Mitt mörka hjärta - gangstern och reportern (2011). Han blev 2010 utsedd till Årets krönikör av Sveriges tidskrifter för sina krönikor i Situation Stockholm.

Telegram Journalistik ger ut god journalistik som publicerats genom tiderna - i bokform. Krönikor, essäer, reportage, artiklar, spännande features, djuplodande intervjuer, grävande reportage - journalister från den så omsusade magasinsboomen under 80-, 90- och 00-talet öppnar sina digra arkiv, och det har skrivits fantastiska texter även innan dess som nu kan tillgängliggöras igen. Det skrivs dessutom nya texter, som nu kan läsas direkt - i en e-bok eller en tryckt bok, läsaren väljer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Konst är en garanti för mental hälsa : Intervju med konstnären Louise Bourgeois
  2. +
  3. Pissråttan talar : en intervju med konstnären och rebellen Marie-Louise Ekman

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pissråttan talar : en intervju med konstnären o... av Anneli Jordahl, Håkan Lahger (häftad).

Köp båda 2 för 208 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Konst är en garanti för mental hälsa : In...