Last minute girl : ett porträtt av Carola, hela Sveriges schlagerdrottning (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Telegram Journalistik
Antal sidor
23
Utgivningsdatum
2015-05-11
Förlag
Telegram Förlag
SAB
Ijz Häggkvist, Carola
ISBN
9789176571200
Last minute girl : ett porträtt av Carola, hela Sveriges schlagerdrottning (häftad)

Last minute girl : ett porträtt av Carola, hela Sveriges schlagerdrottning

Häftad Svenska, 2015-05-11
109
Skickas inom 7-10 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Ursprungligen publicerad i Göteborgs-Posten Två dagar 2013-01-05

"Den 26 februari 1983 sjöng Carola "Främling" på Palladiums scen i Malmö i kycklinggul dress och plockade hem fullpoängare av alla de elva jury grupperna i Melodifestivalen.

Där och då föddes schlagerfenomenet Carola. Hon sågs av 6,1 miljoner tv-tittare. 84 procent av befolkningen i Sverige tittade på när Carola tackade Gud den kvällen. Av bara farten kom hon trea i Eurovision Song Contest, sålde mer än en miljon exemplar av albumet som också hette Främling och slog alla tiders folkparksrekord sommaren 1983.

När hon beskriver det dynamitsprakande genombrottet för snart trettio år sedan ser hon det som ett slags kärleksrelation mellan Sverige och svenskarna och henne, något som gick innanför skinnet och hamnade i det svenska dna:et."

Martin Röshammar, född 1971, är journalist med bakgrund på Jönköpings-Posten, Göteborgs-Posten och Stockholm News. Har frilansat sedan 2001, förutom en utflykt till Punkt SE där han var sportchef. Har sedan länge fastnat i personporträttsträsket hos tidningar som GP:s helgbilaga Två Dagar, Fokus och Fönstret. Där trivs han bra, även om han då och då kryper upp därifrån och skriver om fotboll, populärkultur eller språkbråk i Belgien.

Telegram Journalistik ger ut god journalistik som publicerats genom tiderna - i bokform. Krönikor, essäer, reportage, artiklar, spännande features, djuplodande intervjuer, grävande reportage - journalister från den så omsusade magasinsboomen under 80-, 90- och 00-talet öppnar sina digra arkiv, och det har skrivits fantastiska texter även innan dess som nu kan tillgängliggöras igen. Det skrivs dessutom nya texter, som nu kan läsas direkt - i en e-bok eller en tryckt bok, läsaren väljer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Last minute girl : ett porträtt av Carola, hela Sveriges schlagerdrottning
  2. +
  3. Han den snälle : ett porträtt av tv-profilen och journalisten Arne Weise

De som köpt den här boken har ofta också köpt Han den snälle : ett porträtt av tv-profilen oc... av Martin Röshammar (häftad).

Köp båda 2 för 202 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Martin Röshammar