Den röda tråden mellan stad och land : ett porträtt av poeten och debattören Göran Greider (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Telegram Journalistik
Antal sidor
19
Utgivningsdatum
2015-05-11
Förlag
Telegram Förlag
SAB
Gcz Greider, Göran
ISBN
9789176571262
Den röda tråden mellan stad och land : ett porträtt av poeten och debattören Göran Greider (häftad)

Den röda tråden mellan stad och land : ett porträtt av poeten och debattören Göran Greider

Häftad Svenska, 2015-05-11
99
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Ursprungligen publicerad i Situation Sthlm nr 85 maj 2004

»Göran Greider, född i Vingåker som Göran Persson, sitter ännu en gång på tåget mellan Stockholm och Dalarna. Göran Greider har precis somnat. Från hörlurarna hörs punkgruppen The Jam. Håret står som alltid åt alla håll, mjukisbyxorna har sett sina bästa dagar och mellan byxorna och den urblekta t-shirten syns en stor glipa som blottar magen. Då och då ringer hans telefon och varje gång trevar han efter avstängningsknappen.

När vi sitter här i en trång och alldeles för varm tågkupé är det lite svårt att tro att mannen mittemot mig är en av landets mest inflytelserika 'tyckare'. Själv avskyr Göran Greider uttrycket tyckare, men som politisk chefredaktör på Dala-Demokraten, som krönikör i Metro och många andra tidningar och som återkommande gäst i tv- och radioprogram har han en närmast unik möjlighet att göra sin röst hörd.«

Martin Röshammar, född 1971, är journalist med bakgrund på Jönköpings-Posten, Göteborgs-Posten och Stockholm News. Har frilansat sedan 2001, förutom en utflykt till Punkt SE där han var sportchef. Har sedan länge fastnat i personporträttsträsket hos tidningar som GP:s helgbilaga Två Dagar, Fokus och Fönstret. Där trivs han bra, även om han då och då kryper upp därifrån och skriver om fotboll, populärkultur eller språkbråk i Belgien.

Telegram Journalistik ger ut god journalistik som publicerats genom tiderna - i bokform. Krönikor, essäer, reportage, artiklar, spännande features, djuplodande intervjuer, grävande reportage - journalister från den så omsusade magasinsboomen under 80-, 90- och 00-talet öppnar sina digra arkiv, och det har skrivits fantastiska texter även innan dess som nu kan tillgängliggöras igen. Det skrivs dessutom nya texter, som nu kan läsas direkt - i en e-bok eller en tryckt bok, läsaren väljer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den röda tråden mellan stad och land : ett porträtt av poeten och debattören Göran Greider
  2. +
  3. Han den snälle : ett porträtt av tv-profilen och journalisten Arne Weise

De som köpt den här boken har ofta också köpt Han den snälle : ett porträtt av tv-profilen oc... av Martin Röshammar (häftad).

Köp båda 2 för 192 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Martin Röshammar