LALSK (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
59
Utgivningsdatum
2015-09-15
Förlag
Telegram Förlag
Dimensioner
180 x 110 x 5 mm
Vikt
72 g
ISBN
9789176571620
LALSK (häftad)

LALSK

av Justd
Häftad Svenska, 2015-09-15
139
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
JustD har alltid brutit ny mark och så även nu. Det är dags för musiken att anta nya format. Varför låta sej stoppas av normer som står och stampar i förra millenniet? När inte längre antal spår i en vaxplatta eller minuter på en aluminiumskiva begränsar öppnas möjligheter att låta berättandet och kompositionen expandera fritt.

Även prosan förhöll sig länge, i form av fabler eller myter, inom ett begränsat omfång. Idag ses det som självklart att en roman kan omfatta sju-åtta hundra sidor eller ännu mer. Utvecklingen går vidare. Man vänjer sej.

I en nära framtid kommer det med största sannolikhet ses som fullt naturligt att artister, rappare såväl som sing&songwriters, skriver sånger som varar i 45 minuter eller varför inte i timtal. Det handlar lyckligtvis inte längre om beskaffenheten hos en behållare, utan om hur mycket vi vill berätta och hur länge vi kan hålla intresset uppe.

Därför har vi skrivit en raplåt som är över en timme lång. I boken finner ni texten.

JustD består av Gurra G, Peddapedd och Doktor C. Sedan sent 80-tal har de levererat hiphop på svenska och gjort musikgenren folklig med klassiker som "Relalalaxa", "Hur e d möjligt?", "Tre gringos" m.fl.

Efter en längre tids uppehåll är de tillbaka med Den feladne länken, ett album som även innehåller spåret "LALSK - Livets Allra Längsta Sommar kväll" - med en text som beskriver vår plats i tiden, och hur vi handskas med vänskap balanserandes på nuets spända lina mellan dåtid och framtid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. LALSK
  2. +
  3. Scener ur hjärtat

De som köpt den här boken har ofta också köpt Scener ur hjärtat av Malena Ernman, Beata Ernman, Greta Thunberg, Svante Thunberg (pocket).

Köp båda 2 för 194 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om LALSK