Läsecirkelns lilla hjälpreda (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
119
Utgivningsdatum
2017-04-18
Upplaga
1
Förlag
Kabusa Böcker
Medarbetare
Wester, Jocke (form) / Den Drijver, Patrick (foto)
Dimensioner
200 x 133 x 10 mm
Vikt
212 g
SAB
G
ISBN
9789176590454
Läsecirkelns lilla hjälpreda (häftad)

Läsecirkelns lilla hjälpreda

(2 röster)
Häftad Svenska, 2017-04-18

Slutsåld

Inspirerande, praktisk och användbar hjälpreda för alla bokläsare och läsecirklar. Immi Lundin har under många år varit engagerad som föreläsare och inspiratör för läsecirklar, såväl på bibliotek som privat. Hon utgår från två viktiga ingredienser: CIRKELGLÄDJE hur man skapar och utvecklar en läsecirkel tillsammans med andra, och LÄSTIPS att utgå ifrån när man ska diskutera en boken alla läst.

Förutom Immi Lundins kloka tips om hur man ordnar en cirkel och vad man kan diskutera, finns en avdelning för anteckningar: Dagbok för läsecirkelträffarna, minneslista för böcker att läsa, kommentarer inför träffarna och ett kalendarium för återkommande bokevenemang att hämta inspiration på.

Och sist men inte minst enkla, goda och energigivande rätter som gör bokkvällen extra krydda.

Immi Lundin är journlist och litteraturvetare, och har i många år föreläst om läsecirklar för bibliotekarier och andra läsförmdlare. Hon är verksam vid Lunds universitet.

Mer om innehållet:

Cirkeltips

Bokcirkeln är för många en trygg plats där man kan diskutera böcker och samtidigt utveckla sig själv genom att komma nära andra och dela funderingar om litteratur och livet. Men hur gör man för att skapa en bra och långlivad cirkelgemenskap. Immi Lundin ger enkla och konkreta tips i fem korta kapitel.

Cirkeltips 1. Att bli överraskad.

Cirkeltips 2. Att hitta något att bita i.

Cirkeltips 3. Att bli bättre tillsammans.

Cirkeltips 4. Att vara sig själv och att förändras.

Cirkeltips 5. Att utvidga läsarrollen.

Cirkeltips 6. Att söka sammanhang.

Läsnycklar

Tydliga och lättbegripliga frågor är en bra ingång i textdiskussionerna i bokcirklar på alla nivåer. Immi Lundin har ställt samman fem läsnycklar som kommer göra cirkelns diskussioner ännu roligare.

Nyckel 1. Vad handlar boken om?

Nyckel 2. Varje bok lär en hur den ska läsas.

Nyckel 3. Genren skapar förväntningar

Nyckel 4. Vem är huvudperson, vem berättar och vem ser?

Nyckel 5. Handlingens tid och berättelsens tid.

Läsdagbok

Det är ovärderligt att skriva ner sina funderingar under tiden man håller på att läsa en bok, och här finns plats att anteckna inför nästa cirkeldiskussion.

Cirkeldagbok

Att föra dagbok över läsecirkelns träffar blir inte bara en påminnelse om vilken bok man ska läsa till nästa träff, utan också en spännande dokumentation över vilka böcker som diskuterats, och vems tur det är att ha träffen nästa gång.

Minneslista

Med Läsecirkelns lilla hjälpreda i väskan blir det enkelt att ögonblickligen skriva ner idéer på intressanta böcker man stöter på och tänker man ska komma ihåg. För visst har vi alla glömt en och annan

Återkommande bokinspiration

Varje år anordnas det inspirerande och roliga litteraturarrangemang runt om i Sverige där man kan möta både nya och väletablerade författare och få med sig mängder av idéer till sin cirkel. Vi har listat årligen återkommande festivaler som till exempel Sigtuna Litteraturfestival, Smålands Litteraturfestival, Umeå Litteraturfestival, Bokdagarna i Dalsland, Litteraturrundan i Skåne, Stockholms litteraturfestival och Bokfestivalen i Kristianstad.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Immi Lundin