Låt det spira : en trädgård för själen (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2015-02-25
Upplaga
2
Förlag
Massolit Förlag
Medarbetare
Palmquist, Erika (red.) / Forsström, Ellen (foto)
Illustratör/Fotograf
Angelique Ohlin
Dimensioner
270 x 212 x 18 mm
Vikt
787 g
SAB
Qe
ISBN
9789176610060
Låt det spira : en trädgård för själen (kartonnage)

Låt det spira : en trädgård för själen

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage Svenska, 2015-02-25

Slutsåld

Efter en mängd besök i olika trädgårdar upptäckte Ellen Forsström och Angélique Ohlin att en viss typ av trädgård alltid gav dem energi och en känsla av harmoni. Det var aldrig eleganta tomter med räta vinklar eller välansade rabatter som lockade. Nej, det var något annat. Det var rufsig växtlighet, stora sjok av ängsblomster och rosenbuskar som skymde sikten, så att nyfikenheten väcktes. Låt det spira! är en sammanställning av de här betraktelserna och upplevelserna, en trädgårdsbok för dig som är skönhetstörstande romantiker, som drivs av lust, precis som författarna själva. Här släpps grönskan fri!

Vandra runt i trädgårdar som stillsamt flyter ut i den intilliggande naturen, där växter har fått en hjälpsam knuff snarare än tvingats till en plats, och där yviga träd ger behaglig skugga. Den här typen av stor, lummig trädgård går att göra i mindre format och du kan enkelt förvandla en vanlig villatomt till din egen grönskande oas.
Målande beskrivningar varvas med handfasta tips när författarna delar med sig av sina tankar om denna trädgårdstyp, som har älskats i århundraden och vars känsla beskrivits i litteratur ända från medeltiden. Författarna guidar dig med skisser, foton och växtlistor men framförallt med inspiration som i sig bjuder på en stunds stilla avkoppling.

När jag började läsa Låt det spira av Ellen Forsström och Angélique Ohlin fick jag en behaglig rysning över armarna, det händer inte ofta kan jag lova. [...] Se bara till att
skaffa boken och ge er själva en själslig kärlekspuff!
Victoria Skoglund, bloggare på Lantliv
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Låt det spira : en trädgård för själen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Inspiration
    Eva Johansson, 17 mars 2017

    Jag tycker det var en jättetrevlig bok som gav mig massor med inspiration! Handlar mest om vilda, naturliga och romantiska trädgårdar och trädgårdsidéer.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

Bloggat om Låt det spira : en trädgård för själen