Kassa personalen rekommenderar : våra roligaste särskrivningar (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
111
Utgivningsdatum
2016-10-05
Förlag
Känguru
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
187 x 139 x 15 mm
Vikt
310 g
SAB
G
ISBN
9789176631409
Kassa personalen rekommenderar : våra roligaste särskrivningar (kartonnage)

Kassa personalen rekommenderar : våra roligaste särskrivningar

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage Svenska, 2016-10-05
109
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Allt började med en tonåring som hade tråkigt på sportlovet. Idag är "Sverige mot särskrivning" en humorjätte på Facebook med 150 000 engagerade svenska fans som dagligen roar med och roas av den ofrivilliga humor som uppstår när ett ord blir två.
Redaktörerna David Stark och Stellan Löfving har levererat gapskratt sedan 2009, både på nätet och i böcker. Deras fjärde bok: Kassa personalen rekommenderar - Våra roligaste särskrivningar, är en hysteriskt rolig resa i särskrivningarnas land, där Prins Korv och Drottning Sylt regerar, där kyckling lever och där sköterskorna är sjuka, bruna och håriga.
Särskrivningar är Sveriges mest hatade språkfel och samtidigt vårt mest älskade. Det är svårt att inte dra på smilbanden när skylten i kassan ber om "tjugo eller femtio lappar" eller när marknadsståndet erbjuder "kåta rökta kött produkter".
I den här boken hittar du över etthundra skrattframkallande exempel, alla hämtade från verkligheten. Jodå, Herr Skinnställ finns där ute och det finns väldigt gott om butiker med kassa problem. Alldeles för många enligt språkpolisen. Lagom många enligt de roade redaktörerna.

STELLAN LÖFVING är delägare i en kommunikationsbyrå och driver även flera andra bolag i mediabranschen.

DAVID STARK är författare, redaktör och kommunikationskonsult. Tillsammans ligger de två bland annat bakom Skyltat.se och Facebook-sidan "Sverige mot särskrivning". Detta har resulterat i tre tidigare Känguruböcker som rönt stor uppskattning: Skum kanin med ananassmak (2013), En riktig skitbok (2014) och Ärtor suger snaps (2015).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kassa personalen rekommenderar : våra roligaste särskrivningar
  2. +
  3. Skum kanin med ananassmak : särskrivningar och andra språkgrodor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skum kanin med ananassmak : särskrivningar och ... av Stellan Löfving, David Stark (inbunden).

Köp båda 2 för 228 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kassa personalen rekommenderar : våra roligaste särskrivningar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Skrattbok
    Bibi, 27 december 2017

    Det är fyndiga exempel som får en att le och skratta högt ibland. Man förundras över att folk kan formulera sig så! Och inom så olika områden av samhällslivet. En bok att ta till när man behöver uppmuntran en gråmulen dag.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna