Mänskliga Rättigheter : Aktuella Forskningsfrågor (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Studia Theologica Holmiensia nr 5
Antal sidor
392
Utgivningsdatum
2001-12-01
Förlag
Iustus förlag
Medarbetare
Spiliopoulou Åkermark, Athanasia
Dimensioner
216 x 146 x 27 mm
Vikt
620 g
SAB
Oc.01
ISBN
9789176784846

Mänskliga Rättigheter : Aktuella Forskningsfrågor

Häftad,  Svenska, 2001-12-01

Slutsåld

"Mänskliga rättigheter är engagemang, etik, juridik, politik och framgång. Varje dag kämpar människor för att få sina rättigheter respekterade. Mänskliga rättigheter är teori och praktik med ett gemensamt mål: att upprätthålla människans värdighet."

Med de orden inbjöds till MR-dagarna 2000 med syfte att samla arbete och engagemang för mänskliga rättigheter under två intensiva dagar med huvudföreläsningar, plenarsamtal, workshops och seminarier utifrån aktuell forskning. Denna bok samlar de vetenskapliga bidragen till MR-dagarna.
Mänskliga rättigheter håller i hög grad på att växa fram som ett akademiskt ämne med grundutbildning och forskning. Ämnet skiljer sig från många andra akademiska discipliner genom att ha en tvärvetenskaplig karaktär i betydelsen att en rad olika akademiska fackområden berör mänskliga rättigheter. Givetvis har ämnet en självklar hemvist inom folkrätten och juridiken men återfinns exempelvis hos statsvetare, fredsforskare, teologer, filosofer, miljöforskare, sociologer och etnologer. Denna antologi ger en god bild av de forskningsbidrag som presenterades vid MR-dagarna och åskådliggör ämnets tvärvetenskapliga natur. Boken vänder sig till alla som akademiskt eller praktiskt intresserar sig för frågor om mänskliga rättigheter.

Göran Gunner är högskolelektor vid Teologiska Högskolan, Stockholm och huvudansvarig för utbildningen i "Mänskliga rättigheter och demokrati".
Sia Spiliopoulou Åkermark är docent i folkrätt vid Uppsala universitet och verksam som forskare och lärare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna