Katedralen : tre texter om straffrätt (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
274
Utgivningsdatum
2009-05-11
Upplaga
1
Förlag
Iustus
Dimensioner
215 x 130 x 20 mm
Vikt
400 g
SAB
Oeb
ISBN
9789176787236

Katedralen : tre texter om straffrätt

Häftad,  Svenska, 2009-05-11
364
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Denna bok innehåller tre texter om straffrätt. Texterna har olika karaktär och de är olika långa. För den som läser boken bör det emellertid vara tydligt att det också finns flera gemensamma nämnare, bl.a. att texterna syftar till både diagnos och reflektion över straffrättens tillstånd och rörelseriktning samt att de alla berör olika typer av utmaningar som straffrätten står inför. På ett övergripande plan är texterna också avsedda som inlägg i den kriminalpolitiska debatt som alltför ofta skrivs med versaler.

Bokens namn är Katedralen. Titeln anspelar på ett, inte minst i samband med strafflagstiftningsprojekt, inte sällan använt uttryck: De stora katedralbyggenas tid är förbi. Titeln kan ses som en antydan om en möjlig alternativ metafor, enligt vilken straffrätten kan ses som ett (redan existerande) byggnadsverk vars fortbestånd i längden förutsätter såväl ett ambitiöst men varsamt underhåll som en viss respekt för basala principer om hållfasthet. Titeln kan emellertid också, och lika gärna, ses som en metafor för straffrätten som ett ideologiskt system eller för det förhållandet att straffrätten är en byggnad bland flera låt vara inte oviktig i stads- eller samhällslivet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Katedralen : tre texter om straffrätt
  2. +
  3. Med tvål, vatten och flit : hälsofrämjande renlighet som ideal och praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Med tvål, vatten och flit : hälsofrämjande renl... av Johanna Annola, Annelie Drakman, Marie Ulväng (inbunden).

Köp båda 2 för 589 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna