Medierätt i informationssamhället (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
167
Utgivningsdatum
2009-12-04
Upplaga
1
Förlag
Iustus
Dimensioner
240 x 165 x 13 mm
Vikt
350 g
SAB
Oeaea
ISBN
9789176787427
Medierätt i informationssamhället (häftad)

Medierätt i informationssamhället

Häftad Svenska, 2009-12-04
239
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Medierättsliga frågor diskuteras allt mer mot bakgrund av den tekniska utvecklingen som innebär att såväl nät, som apparater, tjänster och marknader konvergerar. Detta har dock inte inneburit att rätten hunnit ikapp. Även om den rättsliga utvecklingen, där EU intar en central roll, är intensiv t.ex. när det gäller telekom och medietjänster, har utvecklingen på andra områden hittills varit mer eftersatt. Det gäller kanske i synnerhet olika civilrättsliga frågor.

Den här boken bidrar till att belysa såväl fri- och rättigheter och den fria rörligheten inom EU i samband med elektronisk handel och audiovisuella tjänster, som det svenska regelsystemet rörande radio- och TV och konsumenternas ställning. En överblick ges också av de tekniska förutsättningarna, bl.a. ur ett samhälls-ekonomiskt perspektiv.

Boken har tillkommit genom ett samarbete mellan lärare på kursen "Marknad, media och konsumentskydd", vid juridiska institutionen Uppsala universitet. Den riktar sig i synnerhet till studenter och lärare på juristutbildningar men också till beslutsfattare och andra som intresserar sig för medierättsliga frågor i allmänhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Medierätt i informationssamhället
  2. +
  3. Allt mitt är ditt : fildelning, upphovsrätt och försörjning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allt mitt är ditt : fildelning, upphovsrätt och... av Johan Söderberg (häftad).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lena Olsen