Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
302
Utgivningsdatum
2010-08-01
Upplaga
1
Förlag
Iustus
Dimensioner
215 x 139 x 21 mm
Vikt
420 g
SAB
Pm-c:oe,Uhcd
ISBN
9789176787601
Koll på kemikalier? : rättsliga förändringar, möjligheter och begränsningar (häftad)

Koll på kemikalier? : rättsliga förändringar, möjligheter och begränsningar

Häftad Svenska, 2010-08-01
409
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
En hållbar kemikaliepolitik fordrar effektiva styrmedel. De skall begränsa, fasa ut och förbjuda användningen av farliga ämnen och produkter och samtidigt stimulera utveckling och användning av alternativa produkter och metoder. Styrmedlen innefattar rättsregler och institutioner på internationell, EU- och nationell nivå.

REACH - EU:s omfattande kemikalielagstiftning från 2006 - är själva grunden för den europeiska kemikaliekontrollen. Både REACH och internationella överenskommelser som Sverige och EU är bundna till ställer krav på tillverkning, import och användning av kemikalier. Samtidigt kan EU:s och Världshandelsorganisationens, WTO, principer om frihandel i vissa fall försvåra kemikaliekontrollen.

Författarna till boken diskuterar och analyserar intressekonflikter, incitament, restriktioner, riskbedömningar och flernivåstyrning i kemikaliekontrollen. Syftet är inte bara att erbjuda en lättillgänglig presentation av regelverken, utan också att kritiskt granska den rättsliga kontrollen av kemikalier. Hur effektiv är den? Hur beaktas naturvetenskaplig och samhällsvetenskaplig riskinformation i kemikaliebeslut och rättstillämpning? Vilka intressen gynnas och vilka motverkas eller negligeras? Vilka möjligheter - rättigheter - har andra än tillverkare, importörer och användare att ta del av kemikalieinformation och medverka när beslut om kemikalier fattas?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Koll på kemikalier? : rättsliga förändringar, möjligheter och begränsningar
  2. +
  3. Internationell miljörätt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Internationell miljörätt av Jonas Ebbesson (häftad).

Köp båda 2 för 808 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna