Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Skrifter från Juridiska institutionen vid Umeå universitet (del 23)
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2011-03-14
Upplaga
1
Förlag
Iustus
Dimensioner
248 x 170 x 32 mm
Vikt
950 g
SAB
Oh
ISBN
9789176787823
Den nordiska välfärden och marknaden : nordiska erfarenheter av tjänster av allmänt intresse i en EU-rättslig kontext (inbunden)

Den nordiska välfärden och marknaden : nordiska erfarenheter av tjänster av allmänt intresse i en EU-rättslig kontext

Inbunden Svenska, 2011-03-14
522
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Nordiska erfarenheter av tjänster av allmänt intresse i en EU-rättslig kontext. Det har de senaste åren varit ett ökat fokus på den nordiska välfärdsmodellen och det allmännas ansvar för att tillhandahålla olika typer av allmännyttiga tjänster till medborgarna, antingen i egen regi eller på olika sätt genom överlåtande till privata aktörer. I vissa fall tillhandahålls tjänsterna till subventionerade priser och i andra fall till marknadsmässiga. I vissa fall sker överlämnandet till privata aktörer i enlighet med vad som följer av speciallagstiftning och i andra fall i enlighet med reglerna om offentlig upphandling.

Den här boken är tänkt att utgöra ett aktuellt bidrag vad gäller att beskriva den senaste utvecklingen inom området. Vidare analyseras den terminologi som följer av den EU-rättsliga regleringen - bl.a. tjänster av allmänt intresse och tjänster av allmänt ekonomiskt intresse m.fl. begrepp - samt EU-rättens inflytande på de nordiska ländernas möjligheter att själva organisera sin egen verksamhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den nordiska välfärden och marknaden : nordiska erfarenheter av tjänster av allmänt intresse i en EU-rättslig kontext
  2. +
  3. Arbetsrätten : en introduktion

De som köpt den här boken har ofta också köpt Arbetsrätten : en introduktion av Naiti Del Sante, Bengt Garpe, Håkan Göransson (häftad).

Köp båda 2 för 754 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna