Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
SJFU Skrifter från juridiska fakulteten i Uppsala (del 123)
Antal sidor
698
Utgivningsdatum
2013-10-02
Upplaga
1
Förlag
Iustus
Dimensioner
220 x 155 x 45 mm
Vikt
1134 g
SAB
Qafba:oe,343.0526
ISBN
9789176788608
Avräkningsmetoden : en skatterättslig studie om undvikande av internationell dubbelbeskattning (inbunden)

Avräkningsmetoden : en skatterättslig studie om undvikande av internationell dubbelbeskattning

Inbunden Svenska, 2013-10-02
709
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Moderna inkomstskattesystem grundar normalt sett sina beskattningsanspråk på både personers och inkomsters anknytning till landet. När en person eller dennes inkomster har anknytning till flera länder finns därför en risk att internationell dubbelbeskattning uppkommer. Ämnet för denna bok är avräkningsmetoden, som är den huvudsakliga metoden i svensk skatterätt för att undvika internationell dubbelbeskattning. Metoden återfinns såväl i de svenska skatteavtalen som i den svenska interna skatterätten. Avräkning innebär att den utländska statens skatt i en dubbelbeskattningssituation får användas i Sverige som en skattereduktion, dock högst med ett belopp som motsvarar den svenska skatten på de utländska inkomsterna.

Boken utgör den första omfattande studien av avräkningsmetoden i svensk skatterätt. Framställningen syftar till att uppnå en förståelse av metoden som helhet. För att uppfylla det syftet sätts avräkningsmetoden in i sitt historiska sammanhang. I fokus för studien står två centrala moment för metodens tillämpning. Det första momentet avser identifieringen av sådana fall av dubbelbeskattning som avräkningsmetoden avser att undanröja. Det andra momentet gäller hur avräkningsmetoden fungerar för att åstadkomma enkelbeskattning i dubbelbeskattningssituationer. I boken studeras också metodens territoriella tillämpningsområde. Akademisk avhandling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Avräkningsmetoden : en skatterättslig studie om undvikande av internationell dubbelbeskattning
  2. +
  3. Juridik - civilrätt, straffrätt, processrätt upplaga 6

De som köpt den här boken har ofta också köpt Juridik - civilrätt, straffrätt, processrätt up... av Konrad Lundberg, Johan Schüldt, Theddo Rother-Schirren, Anders Lagerstedt, Catharina Calleman (häftad).

Köp båda 2 för 1280 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Martin Berglund