Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
179
Utgivningsdatum
2015-08-27
Upplaga
3
Förlag
Iustus
Dimensioner
240 x 170 x 10 mm
Vikt
308 g
SAB
Oekd-c
ISBN
9789176788813

Processrätt : grunderna för domstolsprocessen

Häftad, Svenska, 2015-08-27
288 kr
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Processrätten är en central del av rättsordningen. Utan en utvecklad processrätt faller egentligen all annan juridik platt till marken. Denna bok är "förstabok" i processrätt för den som studerar juridik eller andra ämnen där grundläggande processrätt kan vara av intresse.

I boken behandlas på ett konkret, vardagsnära och levande sätt - från A till Ö - tvistemålsprocessen, familjemålsprocessen och brottmålsprocessen vid de allmänna domstolarna samt förvaltningsprocessen vid de allmänna förvaltningsdomstolarna. Kort berörs också s.k.
alternativ tvistelösning, t.ex. skiljeförfarandet. Framställningen tar avstamp i grundläggande processuella principer, varvid det beskrivs hur dessa gestaltar sig i de olika processformerna.

Som alltid när det är frågan om en introducerande framställning tecknas en översikt med fokusering på väsentliga kärnfrågor. För den som kräver mer, innehåller boken rikliga hänvisningar till fortsatta och fördjupade studier.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Processrätt : grunderna för domstolsprocessen
  2. +
  3. Offentlighet och sekretess för uppgifter i domstolsavgöranden. Ds 2014:33

De som köpt den här boken har ofta också köpt Offentlighet och sekretess för uppgifter i doms... av Justitiedepartementet (häftad).

Köp båda 2 för 433 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Processrätt : grunderna för domstolsproce...