Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
151
Utgivningsdatum
2018-01-05
Upplaga
1
Förlag
Iustus
Dimensioner
211 x 148 x 8 mm
Vikt
208 g
SAB
Qafba:oe
ISBN
9789176789742
Skatterättslig tolkning (häftad)

Skatterättslig tolkning

(1 röst)
Häftad Svenska, 2018-01-05
230
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I boken redogörs för hur tolkning av svensk inkomstskatterätt går till. Detta genom analyser av hur Högsta förvaltningsdomstolens användning av rättskällor, direkt eller indirekt, kommit till uttryck vid utformandet av beslut och domskäl. Bokens exempel från lagtext, förarbeten, rättspraxis och annat källmaterial, finns inte för att i första hand analysera materiell gällande skatterätt, utan för att illustrera metodologiska tillvägagångssätt för att komma fram till gällande rätt. Det omfattande rättsfallsregistret till kommenterade mål gör att boken också kan fungera som uppslagsverk för att få mer information om konkreta prejudikat och avgöranden. Boken behandlar inte EU-domstolens tolkningsmetoder, och inte heller skatteavtalstolkning.

Boken är användbar för undervisning i skatterätt på universitetsnivå samt som startpunkt för skatterättslig forskning, men även för de som på avancerad nivå praktiskt tillämpar skatterätt - t.ex. skattskyldigas ombud, tjänstemän på Skatteverket och domare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skatterättslig tolkning
 2. +
 3. Fåmansföretag & beskattning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fåmansföretag & beskattning av Mats Tjernberg (häftad).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mats Tjernberg

 • Fåmansföretag & beskattning

  Mats Tjernberg

  Skattereglerna för utdelning och försäljning av fåmansföretag behöver vara utformade efter avvägning mellan upprätthållande av neutralitet i skattesystemet och uppmuntrande av entreprenörskap. Boken ger inte bara en aktuell och heltäckande bild av...

 • Festskrift till Christina Moëll

  Pernilla Rendahl, Mats Tjernberg, Henrik Wenander