Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
189
Utgivningsdatum
2019-01-24
Upplaga
1
Förlag
Iustus
Dimensioner
210 x 147 x 11 mm
Vikt
258 g
SAB
Qafba
ISBN
9789176789759
Fåmansföretag & beskattning (häftad)

Fåmansföretag & beskattning

Häftad Svenska, 2019-01-24
278
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Skattereglerna för utdelning och försäljning av fåmansföretag behöver vara utformade efter avvägning mellan upprätthållande av neutralitet i skattesystemet och uppmuntrande av entreprenörskap. Boken ger inte bara en aktuell och heltäckande bild av de s.k. 3:12-reglerna, utan behandlar även allmänna skatteregler av särskild betydelse för s.k. fåmansföretag. Skatteregler påverkar företaget och ägarnas skattesituation vid bl.a. utdelning, försäljning av aktier och olika avtalsförhållanden.

3:12-reglerna finns för att förhindra att alltför stora skattefördelar uppnås genom att omvandla arbetsinkomster till kapitalinkomster, men innebär sedan 2006 också goda möjligheter till lågbeskattad utdelning. Viktiga och utökade möjligheter att använda schablonregler och lönesummor bidrar till det.

Betydelsen av allmänna skatteregler för fåmansföretagen avseende löneförmån och förtäckt utdelning har ökat, och innebörden av detta illustreras och kommenteras med hjälp av praxis. Rättsfall och lagändringar beslutade före 2018 års utgång har beaktats. Alla exempel använder gällande belopp och procentsatser för inkomståret 2019.

De genomgående hänvisningarna till lagtext, förarbeten och rättspraxis gör boken användbar för både studerande vid universitet och högskolor samt praktiskt verksamma jurister och revisorer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fåmansföretag & beskattning
 2. +
 3. Skatterättslig tolkning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skatterättslig tolkning av Mats Tjernberg (häftad).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mats Tjernberg

 • Skatterättslig tolkning

  Mats Tjernberg

  I boken redogörs för hur tolkning av svensk inkomstskatterätt går till. Detta genom analyser av hur Högsta förvaltningsdomstolens användning av rättskällor, direkt eller indirekt, kommit till uttryck vid utformandet av beslut och domskäl. Bokens e...

 • Festskrift till Christina Moëll

  Pernilla Rendahl, Mats Tjernberg, Henrik Wenander