Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
265
Utgivningsdatum
2018-02-26
Upplaga
2
Förlag
Iustus
Dimensioner
245 x 165 x 20 mm
Vikt
683 g
SAB
Oeabb-c
ISBN
9789176789766
Hyra av bostad och lokal (häftad)

Hyra av bostad och lokal

Häftad,  Svenska, 2018-02-26
560
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I Hyra av bostad och lokal behandlas avtalstyperna bostadshyra och lokalhyra. Boken ger en sammanhängande framställning över det hyresrättsliga området. Framställningen tar sin huvudsakliga utgångspunkt i jordabalkens tolfte kapitel (hyreslagen). Boken innehåller både en grundläggande presentation av regelverket och på vissa principiellt eller praktiskt viktiga punkter en ingående analys och diskussion. Genomgående görs återkopplingar till allmänna avtals- och kontraktsrättsliga regler i syfte att bredda perspektivet och illustrera hur de hyresrättsliga lösningarna förhåller sig till avtals- och kontraktsrätten i stort.

I beskrivning och analys av regelverket har stor tonvikt lagts vid lagförarbetena i syfte att låta lagstiftarens intentioner komma till tydligt uttryck. Boken innehåller även rikligt med hänvisningar till rättspraxis och doktrin.

Boken lämpar sig för studier på fördjupad nivå och för praktiker, men är också väl ägnad som kursbok på grundutbildningar såväl på juristutbildningen som på andra utbildningar med fastighetsrättslig inriktning.

Denna andra upplaga av Hyra av bostad och lokal har i så väsentlig grad utökats och ändrats att den delvis kan betraktas som ett nytt arbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hyra av bostad och lokal
  2. +
  3. Svensk Lag 2024

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svensk Lag 2024 av Per Henrik Lindblom, Kenneth Nordback (inbunden).

Köp båda 2 för 1785 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Erika P Björkdahl