I morgon kommer jag att sakna dig (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Thorkild Aske (del 1)
Antal sidor
426
Utgivningsdatum
2017-06-01
Upplaga
1
Förlag
Massolit
Översättare
Lie Fredholm
Originaltitel
Jeg skal savne deg i morgen
Dimensioner
211 x 145 x 28 mm
Vikt
531 g
SAB
Hce
ISBN
9789176793206
I morgon kommer jag att sakna dig (inbunden)

I morgon kommer jag att sakna dig

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2017-06-01
75
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Norsk suggestiv thriller med mytiska dimensioner

Vintern närmar sig när den tidigare förhörsledaren Thorkild Aske släpps ut från fängelset. Tre år tidigare körde han drogpåverkad ihjäl en kvinna och nu är han en paria bland sina kollegor, en misslyckad polis som inte är bättre än dem han själv brukade förhöra.

Aske lider både av skuldkänslor och av skadorna han ådrog sig i bilolyckan. Ändå låter han sig övertalas att bosätta sig på en fyrholm långt upp i norr för att hjälpa till i sökandet efter en ung man. Den lokala polisen har avskrivit försvinnandet som en drunkningsolycka, men modern kan inte komma till ro innan de har hittat kroppen. Det blir Askes uppgift att hitta hennes son, att hämta tillbaka honom från havets vågor.

Samtidigt som han brottas med den motvilliga lokalpolisen börjar Aske inse att det är något som inte stämmer. Den vindpinade ön med dess övergivna fyr visar sig gömma fler än en hemlighet. När stormen kommer och frenetiskt piskar upp havet är det inte kvarlevorna av den unge mannen som vågorna för med sig, utan kroppen av en kvinna utan ansikte.

Heine Bakkeid har skrivit en suggestiv thriller som smygande kryper in under läsarens skinn. I morgon kommer jag att sakna dig skildrar skickligt såväl farorna i havets djup som farorna som finns i djupet av det mänskliga psyket.

Heine T. Bakkeid (född 1974) har skrivit åtta romaner. I morgon kommer jag att sakna dig är Bakkeids stora internationella genombrott och första kriminalroman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. I morgon kommer jag att sakna dig
  2. +
  3. När jag är hos dig

De som köpt den här boken har ofta också köpt När jag är hos dig av Linn Ullmann (pocket).

Köp båda 2 för 130 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av I morgon kommer jag att sakna dig. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Fängslande bladvändare
    Villivonkansbooks (Örebro), 6 juli 2017

    Förhörsledaren Thorkild Aske har ett misslyckat självmordsförsök och tre år i fängelse bakom sig. Drogpåverkad körde han ihjäl en kvinna och nu är han hatad och utstött av sina kollegor. Aske övertalas att flytta till en fyrholme långt upp i Norge för att hjälpa till att söka efter en försvunnen ung man, som polisen avskrivit som drunknad, medan modern fortfarande tror att han är vid liv.
    I morgon kommer jag att sakna dig är författarens första inom kriminalgenren. Vilken start han gör in... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om I morgon kommer jag att sakna dig