En hondjävuls liv och lustar (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (195.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Charlotta Jonsson
Utgivningsdatum
2017-06-22
Upplaga
1
Förlag
Massolit förlag
Översättare
Annika Preis
ISBN
9789176793923
En hondjävuls liv och lustar (ljudbok)

En hondjävuls liv och lustar (ljudbok)

(1 röst)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2017-06-22
129
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play - från 89 kr/månad

Provlyssna på alla böcker · dagars fri lyssning

Fay Weldons klassiska berättelse om en försmådd kvinna äntligen i ny utgåva!Ruth hade aldrig tänkt på sig själv som en hondjävul. Tvärtom: en skötsam hustru och tvåbarnsmor i en välordnad förort, kraftig och klumpig, utan ett uns av den graciösa skönhet som Mary Fisher är så rikligt begåvad med. Mary Fisher, som bor i ett fantastiskt fyrtorn, skriver kärleksromaner och äter rökt lax och dricker champagne till middag. Som Ruths man just avslöjat att han har ett passionerat förhållande med.Nej, Ruth har aldrig tänkt på sig själv som en hondjävul, men under de veckor som följer bränner hon ner familjens hus, har sex med traktens fyllo, lämnar sina barn och ger sig ut på en personlig hämndodyssé.

Fay Weldon är en engelsk författare, journalist och dramatiker, känd för sin vassa penna och sina ofta kontroversiella åsikter.

En hondjävuls liv och lustar kom ut första gången 1983 och betraktades som ett skarpt inlägg i åttiotalets jämställdhetsdebatt. Den blev snabbt en internationell bästsäljare, filmatiserades med Meryl Streep i huvudrollen och innebar ett definitivt genombrott för Weldons författarskap.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om En hondjävuls liv och lustar