Erotiskt skrivande för ensamma änkor (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
358
Utgivningsdatum
2019-04-10
Upplaga
1
Förlag
Massolit
Översättare
Linda Skugge
Originaltitel
Erotic Stories for Punjabi Widows
Medarbetare
Dahlberg, Anita (form)
Dimensioner
177 x 110 x 21 mm
Vikt
199 g
SAB
Hce
ISBN
9789176795972
Erotiskt skrivande för ensamma änkor (pocket)

Erotiskt skrivande för ensamma änkor

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2019-04-10
69
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Vald till Månadens bok av Reese Whiterspoons bokklubb!

Nikki har ägnat större delen av sitt liv åt att distansera sig från det traditionella sikhiska samfund där hon vuxit upp, i västra London. När hennes pappa plötsligt går bort får familjen det svårt ekonomiskt och för att dryga ut familjekassan tar Nikki ett jobb som lärare i kreativt skrivande.

Drömmen om att diskutera litterära texter med andra skribenter grusas snabbt när det visar sig att huvuddelen av klassen består av änkor med bakgrund i Punjab. Kvinnor som har levt sina liv i skuggan av männen i familjen. De är till största delen analfabeter, och det finns inte en chans att Nikki kan hjälpa dem att utveckla skrivandet, snarare lära dem alfabetet. Men när en av kvinnorna en dag hittar en erotisk bok och högläser ur den tänds en gnista hos änkorna. Nikki märker snart att under deras traditionellt klädda yttre finns en längtan att få uttrycka sina egna innersta, mest förbjudna tankar.

När fler och fler vill ansluta sig till kursen blir det allt svårare för Nikki att se till så att inget läcker utanför klassrummets väggar. För kommer deras berättelser ut i samfundet riskerar de förödande konsekvenser.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Erotiskt skrivande för ensamma änkor
 2. +
 3. I år blir det nog bättre

De som köpt den här boken har ofta också köpt I år blir det nog bättre av Maeve Binchy (pocket).

Köp båda 2 för 138 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Erotiskt skrivande för ensamma änkor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En varm och annorlunda bok!
  Evas bokhörna, 1 augusti 2019

  Erotiskt skrivande för ensamma änkor är en varm och annorlunda bok, som kretsar kring Nikki, som är född i London men vars föräldrar kommer från Indien. Nikki känner sig mer engelsk än indisk, och distanserar sig från de indiska traditionerna med arrangerade äktenskap och kvinnor som lever i skuggan av sina män.

  En dag anmäler Nikki sig som lärare för en kurs i kreativt skrivande för indiska kvinnor. När kursen väl drar igång visar det sig dock att de flesta deltagarna på kursen är ä... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Balli Kaur Jaswal