Dirigenten från Sankt Petersburg (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Moskva Noir (del 1)
Antal sidor
366
Utgivningsdatum
2019-02-13
Upplaga
2
Förlag
Massolit
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
180 x 110 x 22 mm
Vikt
205 g
SAB
Hc
ISBN
9789176796054
Dirigenten från Sankt Petersburg (pocket)

Dirigenten från Sankt Petersburg

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2019-02-13

Slutsåld

MOSKVA 2003

Det luktar lågoktanig bensin, svett och byggdamm. Primitivt, brutalt och löftesrikt, precis som Ryssland, tänker den svenske finansmannen Tom Blixen på väg till sitt arbete på Pioneer Capital, landets ledande investmentbank.

De senaste åren har enorma förmögenheter skapats över en natt och många har fått betala med livet i huggsexan om landets rikedomar.

Den största möjligheten i firmans historia har just öppnat sig och Tom utses att föra affären i hamn. Uppdragsgivaren är Rysslands största oljebolag, som leds av den mäktige oligarken Romanov. Tom tror sig kunna hantera den korruption och brutala maktkamp som är självklara inslag i det ryska affärslivet, men finner sig snart indragen i en våldsspiral som kostar flera av hans närmaste livet.

Den första delen i trilogin MOSKVA NOIR är en fängslande thriller men samtidigt en unikt initierad skildring av Ryssland i början av 2000-talet.

Några pressröster:
"Det är välskrivet, det är spännande, det är politiskt raffinerande"
Magnus Utvik, Gomorron Sverige

"Skrämmande bra bok som skakar om." Östran

"Dirigenten från S:t Petersburg förenar djupa och skrämmande insikter från ett Ryssland till salu med riktigt äkta thrillerspänning." Arne Dahl
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dirigenten från Sankt Petersburg. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Camilla Grebe
    Ingbritt Nyren, 19 juli 2022

    Hon gör det gång på gång! Överraskar denna gång tillsammans med Paul Leander Engström som bett henne om hjälp med att formulera all hans erfarenhet av Ryssland. Skrämmande uppföljaren är helt suverän. Den sovande spionen. Tyvärr kan jag inte hitta Handlaren från Omsk i pocket.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna