Fånge hos Farc : Två år som kidnappad hos den colombianska gerillan (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (268.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Tobias Aspelin
Utgivningsdatum
2020-12-21
Upplaga
1
Förlag
Massolit förlag
ISBN
9789176796481
Fånge hos Farc : Två år som kidnappad hos den colombianska gerillan (ljudbok)

Fånge hos Farc : Två år som kidnappad hos den colombianska gerillan Ljudbok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-12-21

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
I två år satt ingenjören Roland Larsson fånge hos den colombianska FARC-gerillan. Under sin tid i fångenskap förde han i hemlighet dagbok, där han skrev ner det han utsattes, både fysiskt och psykiskt. Fånge hos Farc berättar om en infekterad konflikt, ett politiskt landskap som skapat den och Rolands historia som fånge mitt i alltihop. Berättelsen baseras dels på hans egna ord, dels på intervjuer med Roland, hans kollegor och familj samt polis, UD och andra som har insikt i den gamla konflikten som ligger till grund för gerillans verksamhet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fånge hos Farc : Två år som kidnappad hos den colombianska gerillan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ett viktigt dokument
    - (Lerum), 1 mars 2022

    När girigheten övergår från överlevnadsinstinkt till ohämmad profithunger elimineras alla hämmingar. Trion UFC (idag Chiquita brands international), CIA och UAC bildade i symbios en terrorbaserad maktsfär utan motsvarighet i modern tid. Daesh bleknar i jämförelsen och när Chiquita befriades från ansvar skapades prejudikat som ger nordamerikanska koncerner frikort att med våld ta kontrollen över landområden runtom i världen. Boken illustrerar den våldsammaste formen av modern kolonialism.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jonas Lindén