Och vad har det med mig att göra? : ett brott i mars 1945 (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
252
Utgivningsdatum
2017-01-26
Upplaga
1
Förlag
Weyler Förlag
Översättare
Jesper Festin
Originaltitel
Und was hat das mit mir zu tun?
Medarbetare
Liljemärker, Håkan (form)
Dimensioner
190 x 142 x 21 mm
Vikt
415 g
SAB
Lz Batthyany, Sacha
ISBN
9789176810217
Och vad har det med mig att göra? : ett brott i mars 1945 (inbunden)

Och vad har det med mig att göra? : ett brott i mars 1945

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-01-26
209
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Det var tant Margit som satte igång min resa bakåt i historien, tack vare henne tog jag itu med min bakgrund för första gången i mitt liv. Det var en massaker på 180 judar som gjorde att jag närmade mig min släkt.

En kollega berättar för Sacha Batthyany att en äldre släkting till honom deltog i ett fasansfullt brott i andra världskrigets slutskede. När Sacha börjar nysta i händelsen öppnar sig ett schakt i släkten, fyllt av krig, judehat och förföljelse. Hans sökande för honom till efterkrigstidens Ungern, till Gulag i Sibirien, till dagens Schweiz. Och han inser att historien tynger honom som ett ok, inget i hans liv tycks väga lika mycket.

Sacha Batthyany, född 1973, är en journalist från Schweiz och sedan 2015 korrespondent i New York för flera ledande tyskspråkiga tidningar. Hans bok om sin familjs historia blev en omedelbar succé när den publicerades våren -16 i Tyskland.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Och vad har det med mig att göra? : ett brott i mars 1945
 2. +
 3. Hack i häl på livet : till fots från Flensburg till Rom - berättelen om resan till mig själv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hack i häl på livet : till fots från Flensburg ... av Kurt Peipe, Michaela Seul (häftad).

Köp båda 2 för 260 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Och vad har det med mig att göra? : ett brott i mars 1945. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Viktigt
  Ingela Manfred Astvall, 16 februari 2019

  All litteratur som på olika sätt behandlar förintelsen är viktig för att vi inte ska glömma bort det fruntansvärda som hände. Vi har inte många kvar som själva orkar berätta längre.

 2. Bra nutidshistoria
  Marga Christina Brisman, 27 februari 2017

  Gav den i present och mottagaren är nöjd och läser med intresse. Viktigt nutidshistoria kopplat till det som händer i världen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Sacha Batthyany

 • Und was hat das mit mir zu tun?

  Sacha Batthyany

  Sacha Batthyanys Tante war in eines der schrecklichsten Nazi-Verbrechen am Ende des Zweiten Weltkriegs verwickelt. Als er ihre Geschichte aufschreibt, stößt er auf ein altes Familiengeheimnis. Sacha beginnt nach der Wahrheit zu suchen. ...

 • A Crime in the Family

  Sacha Batthyany

  A memoir of brutality, heroism and personal discovery from Europe's dark heart, revealing one of the most extraordinary untold stories of the Second World WarIn the spring of 1945, at Rechnitz on the Austrian-Hungarian border, not far from the fro...

Bloggat om Och vad har det med mig att göra? : ett b...