Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
248
Utgivningsdatum
2016-05-16
Upplaga
1
Förlag
Weyler Förlag
Översättare
Niclas Nilsson
Originaltitel
Gilead
Medarbetare
Wohlfahrt Larsson, Elsa (form)
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
145 g
SAB
Hce
ISBN
9789176810231
Gilead (pocket)

Gilead

(39 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-05-16
79

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Gilead är en storartad roman, en lågmäld betraktelse över vad det innebär att vara människa. En bok att samtala med, sjunka ner i, brottas med. En bok att läsa långsamt och begrundande, och gärna mer än en gång." SvD "Jag vet inte vilken av romanerna jag tycker bäst om, båda höjer sig över det mesta som säljs som skönlitteratur numera, varenda genomtänkt och renpolerad mening har en innerlig lyskraft. Båda tar tag i hela tillvaron, inifrån och ut. " Aftonbladet "Böcker du inte klarar dig utan. Absolut inte! " Corren "Det är en intressant planet vi har här, den förtjänar all uppmärksamhet den kan få, skriver John Ames till sin sjuårige son. Jag skriver gärna detsamma om Marilynne Robinsons författarskap. " Expressen Året är 1956 i Gilead, ett litet samhälle i den amerikanska mellanvästern. Den åldrande prästen John Ames skriver, väl medveten om att han snart ska dö, ett långt brev till sin sjuårige son. Han vill berätta familjens historia, om sig själv, sitt liv och sina tankar så att sonen ska veta varifrån han kommer och vem hans far egentligen var. Berättelsen formar sig till en blandning av brev, dagbok, minnen, filosofiska reflektioner och släkthistoria.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gilead
 2. +
 3. Lila

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lila av Marilynne Robinson (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Gilead. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk
  Leif Berglund, 26 april 2021

  Fantastiskt! Jag har sällan läst något liknande. En varm och nära berättelse om en äldre präst i USA som på 50-talet skriver ett brev till sin sjuårige son i syfte att berätta om sitt liv och sin bakgrund. Samtidigt behandlas många viktiga ämnen om mänskliga relationer och människans inre väsen på ett sätt så att man ibland måste hämta andan. Ingen sida i boken är lämnad åt slumpen.

 2. En bok i cirkeln
  Jämtgubben, 13 oktober 2016

  Läste GILEAD efter förslag i bokcirkel. Det här är en bok som har många intressanta citat, att återkomma till. Så en penna för understrykningar kan vara bra att ha. Samtalet i bokcirkeln var berikande.

 3. Långsam handling, fint språk.
  Elisabet, 28 augusti 2016

  Gammal pastor skriver osorterade minnen och tankar till sin nu mycket unge son. Många tankar på gud vilket jag inte fann intressant. Lite mer händer mot slutet av boken. Bra att ha läst före "Lila" som jag fann mer intressant men jag, som gärna läser, fann den mycket långsam.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Marilynne Robinson