Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
235
Utgivningsdatum
2017-08-16
Upplaga
1
Förlag
Weyler Förlag
Medarbetare
Wohlfahrt Larsson, Elsa (form)
Dimensioner
191 x 144 x 20 mm
Vikt
369 g
SAB
Hc
ISBN
9789176810750
Goodbye, Bukarest (inbunden)

Goodbye, Bukarest

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2017-08-16
197
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Kriget är slut, en ung kvinna från de gamla tyska områdena borta vid Östersjön har under flykten västerut skilts från sin familj och hamnat i södra Tyskland. Hon gifter sig, får en dotter, Astrid, och snart också kontakt med resten av den skingrade familjen. Utom med den älskade brodern Bruno, pilot under kriget, nu helt försvunnen. Död?

Det blir Astrids uppgift att som vuxen och väletablerad läkare i Sverige fortsätta sökandet efter morbrodern. Det för henne till Bukarest och till en berättelse om Bruno som med all sin osannolika dramatik gestaltar ett europeiskt flyktingöde.

Efter att ha berättat om modern med flyktingansiktet i Nästa år i Berlin! återkommer nu Astrid Seeberger med en lika omskakande berättelse om jakten på den försvunne Bruno. Astrid Seeberger, som är född i Tyskland men kom till Sverige som sjuttonåring, är njurläkare i Stockholm och debuterade som författare med boken Den skamlösa nyfikenheten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Goodbye, Bukarest
 2. +
 3. Nästa år i Berlin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nästa år i Berlin av Astrid Seeberger (inbunden).

Köp båda 2 för 394 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Goodbye, Bukarest. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En bok man inte lägger ifrån sig
  Elisabeth Wennerholm, 21 maj 2018

  Det här är en mycket intressant och fängslande bok där författaren skildrar berörande människoöden. Det är en av få böcker som jag beklagar när den är slut!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Astrid Seeberger

 • Den skamlösa nyfikenheten

  Astrid Seeberger

  Vad gör en läkare när en patient inte tar sin medicin? Eller när patienten inte vill ha hjälp trots att det kan kosta henne livet? Om det är en bra läkare tar hon reda på varför - och det är en konst, en svår konst. Det förutsätter ett äkta möte m...

 • Nästa år i Berlin

  Astrid Seeberger

  En dotter, vuxen och sen länge rotad i Folkhemssverige, berättar om en mor med ett flyktingansikte, märkt för livet av sina upplevelser under andra världskriget. Om en far som spelar bort mörkret med sitt valthorn, om morfadern som går omkring som...