Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Språk
Svenska
Antal sidor
343
Utgivningsdatum
2017-03-10
Förlag
Weyler förlag
Översättare
Jan Hultman, Annika H Löfvendahl
ISBN
9789176810781

En engelsk gentleman

E-bok, Svenska, 2017-03-10
119 kr
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Sitt smeknamn, eller kanske öknamn, har han hittat på själv, med all den självironi en man uppväxt i utkanterna av det engelska imperiet kan uppbringa: Gamle Filth (Failed In London, Try Hongkong). Sir Edward Feathers var en gång en uppburen advokat och domare i Hongkong, nu är han gammal och utlämnad till minnena av en kärlekslös barndom och en livslång kärlek till hustrun Betty. En engelsk gentleman är den första romanen av tre om Edward Feathers och hans hustru som givit Jane Gardam en sen men stor och mycket välförtjänt framgång runt om i världen. De två andra delarna, En trogen hustru och De sista vännerna, kommer ut senare under 2017.

Skarp, mänsklig, generös och underbart rolig, hon är en av våra allra finaste författare. Hilary Mantel

Jane Gardam började skriva först när hon blivit 40, samma dag som hennes tredje barn började skolan. Sedan dess har hon skrivit en lång rad böcker, också för barn och vunnit en rad priser. Hon är i dag nära 90 år och bor i grevskapet Kent i England.

Den här romanen är verkligen Gardams mästerverk. Hennes gestalter gör den till en av de mest rörande berättelser jag läst på åratal. Guardian
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om En engelsk gentleman