Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
303
Utgivningsdatum
2019-08-26
Förlag
Weyler Förlag
Medarbetare
Wohlfahrt, Elsa (form)
Dimensioner
178 x 110 x 17 mm
Vikt
168 g
ISBN
9789176811832
Huset med de två tornen (pocket)

Huset med de två tornen

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2019-08-26
69
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Maciej Zaremba växer upp i ett kommunistiskt Polen utan att träffa några kommunister. Hans värld är människorna i huset med de två tornen. Fadern, krigsveteran och sjukhuschef, trettio år äldre än modern, båda två psykiater. Ingen talar om det förflutna. Ingen talar heller om framtiden, för inget kan där bli annorlunda. Man vet vilket år man får råd med teve och vad som kommer ur den, ty historien står lika stilla som priserna. »Man måste ha levt med det för att förstå hur mycket frid det finns i hopplösheten.«

Allting förändras våren 1968. Studenterna i Warszawa gör uppror, regimen svarar med batonger och hets mot judar. Den unge Maciej hittar på ett eget sätt att trotsa kommunismen. Och på hösten samma år kommer hans mor in i hans rum: »Vi måste härifrån. Jag är judinna.«

Det tvära kast i Maciejs liv som flykten till Sverige innebar är prismat för hans barndomsminnen. Själsfriden som kom ur ovetskapen om moderns öde och en förtigen polsk historia är för alltid över. Idag, femtio år senare, är det dags att följa spåren bakåt. Vad var denne unge man gjord av? Moderns tystnad? Faderns närmast aristokratiska frihetsbehov? Polsk nationalism? Förälskelser, falska myter och sanna legender?

Maciej Zaremba är författare och journalist på Dagens Nyheter, belönad med de allra främsta journalistpriserna. Hans reportageböcker om de tvångssteriliserade kvinnorna, skolan, den svenska skogen och senast sjukvårdens kris har inte bara väckt debatt utan ofta lett till politiska förändringar. I Huset med de två tornen granskar han sitt liv med samma noggrannhet som han tidigare granskat det svenska samhället.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Huset med de två tornen
 2. +
 3. Hennes excellens Agda Rössel : från banvaktstugan till FN-skrapan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hennes excellens Agda Rössel : från banvaktstug... av Elin Jäderström (pocket).

Köp båda 2 för 138 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Huset med de två tornen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Tack till författaren som orkade skriva denna bok
  Susanne, 2 februari 2020

  En bok som ger en oförglömliga minnesbilder. Det är som om man känner författarens andetag och läsaren förflyttas i tid och rum. Storartat.

 2. Skakande
  Christina Hamnqvist, 23 oktober 2019

  Krigets grymhet och vad det gör med människor men också hur lätt vi sviker varandra är ett skakande tema i den här boken.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Maciej Zaremba