Jag lever ett liv som liknar ditt : en berättelse om att leva med en sårbar kropp (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
174
Utgivningsdatum
2019-09-17
Förlag
Weyler Förlag
Översättare
Jens Hjälte
Originaltitel
Jeg lever et liv som ligner deres
Medarbetare
Larsmo, Sebastian (form)
Dimensioner
210 x 130 x 20 mm
Vikt
315 g
SAB
Lz Grue, Jan
ISBN
9789176811863
Jag lever ett liv som liknar ditt : en berättelse om att leva med en sårbar kropp (inbunden)

Jag lever ett liv som liknar ditt : en berättelse om att leva med en sårbar kropp

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-09-17
204
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
»Jag har en medfödd muskelsjukdom. Jag är rullstolsbrukare. Jag har hög utbildning. Jag har ett jobb. Jag är på ytan framgångsrik. Vad krävdes för att jag skulle komma hit?«

När Jan Grue blir pappa får han ta över en bunt papper från sina föräldrar en hyllmeter med journaler, läkaranteckningar och inlagor. Brev från myndigheter, som med jämna mellanrum undrar: Hur är pojkens tillstånd nu? Vi behöver bedöma hans hjälpbehov på nytt. Utifrån dessa papper, och sina erfarenheter av att leva med en sårbar kropp i ett modernt välfärdssamhälle, skriver Jan Grue om drömmar, arbete, framgång och tillgänglighet. Med stor kraft och precision skildrar han den uppoffring som krävs för att få leva ungefär som alla andra.

Jag lever ett liv som liknar ditt har fått ett lysande mottagande i Norge, där den tilldelades Kritikerpriset och dessutom nominerades till Nordiska rådets litteraturpris 2019.

»Ett litterärt mästerverk som rekommenderas å det starkaste.« Dagbladet »En milstolpe inom norsk sakprosa.« Morgonbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jag lever ett liv som liknar ditt : en berättelse om att leva med en sårbar kropp
  2. +
  3. Människor behöver människor : att lyssna till de misstänkliggjorda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Människor behöver människor : att lyssna till d... av Philip Lalander (häftad).

Köp båda 2 för 552 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jag lever ett liv som liknar ditt : en berättelse om att leva med en sårbar kropp. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Stark berättelse
    Kritikern , 9 november 2019

    Den här boken är värd mer uppmärksamhet än den får. På ett mycket lättläst sätt guidar författaren in oss i hur det är att ha en funktionsnedsättning. Att få kämpa så mycket för det vanliga livet. Författaren har förmågan att lyfta berättelsen från att handla om bara ett öde till att handla om värderingar och människosyn. Han berättar om sitt eget liv öppet och med distans.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jan Grue