JURISTEN (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
298
Utgivningsdatum
2019-02-25
ISBN
9789176836682
JURISTEN (e-bok)

JURISTEN (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-02-25
99
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Juristen drömmer om ett eget advokatkontor med ett skrivbord i betydelsetung ek som en rättssamhällets fästning bakom vilken han skall försvara den lilla människan .
Verkligheten, spriten och paragraferna sänker dock ned juristen i djup mental och social sörja och gör vägen till advokatkarriären kantad av vistelser i obskyra miljöer och fuktiga celler och leder slutligen till katastrof.
'Egentligen var mitt liv inte som det verkade vid denna första anblick. Jag var igång och fullt sysselsatt och hade en säker karriär i utsikt. Jag skulle lämna denna situation med omedelbar verkan. Jag hade bara ett par ärenden att uträtta på uppdrag. Att jag fastnat i detta missöde kunde förklaras. Min berusning och desorientering till trots såg jag mig ändå som en människa som kunde hantera sin verklighet. Jag skulle ta mig in i den rättsliga sfären och skapa mig en plats där. Det skulle bli brottmål och familjerätt, paragrafer och klausuler, slutpläderingar och domar. Sådant som hör till juridiken. Jag hade stora planer och goda utsikter i mitt liv. Intermezzot jag var insnärjd i var bara en tillfällig historia i samband med en del ärenden. En sorts underhandsgöromål som tagit gestalt i detta sorgliga spektakel.'

Om författaren:
Benny Holmberg, litteraturkritiker, recensent, essäist, medlem i Författarförbundet. Förflutet som sjöman, metall- och fabriksarbetare. Akademiska juridik- och psykologistudier vid juristlinjen respektive psykologlinjen vid Sthlms Universitet, varit lektör och tagit ut profilmaterial ur SOU-utredningar, lagrådsremisser, kongressdokument. Utgivit ett antal egna böcker, medverkat i antologier och tidskrifter med noveller, essäer, gjort skönlitterära radioföljetänger och resedokumentärer för Radio P4. Medverkat på DN-debatt och i debatter i SVT och TV4.
Essäer, artiklar och recensioner i Tidningen Kulturen och nättidskriften Opulens.
Omslag ©Monika Lind-Holmberg: Konstnär, illustratör, grafisk formgivare, skribent.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om JURISTEN