Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
324
Utgivningsdatum
2016-08-22
Förlag
Type and Tell
Dimensioner
210 x 135 x 20 mm
Vikt
304 g
SAB
Hc
ISBN
9789176839461

Lignumkorset : en resa i tid och rum

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2016-08-22
161
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Lignumkorset är en äventyrsroman med kulturromantiska inslag. Ett medelålders gift par från Sverige hyr ett boende i Spanien, tillsammans med katten Viggo. Kvinnan, som heter Maria, ser fram emot att få skriva en bok i lugn och ro medan mannen, Gussen, ska ägna sig åt aktiehandel. De upptäcker ett nytt land, dess historia, kultur och gemenskap. Gussen och Maria reser i rummet, men upplever också tiden. Vad har egentligen hänt och varför? De dras in i en allt mer märklig, mystisk och emellanåt skrämmande händelseutveckling. Gussens barndomsvän, Bernt, ringer i tid och otid, oftast olägligt. Parets ibland dråpliga, men även mysiga vardag, varvas med inslag av allvarlig karaktär. En kvinna från London, en man från USA och en mäktig finansman från Sverige, är några av dem som korsar Gussens och Marias livsväg. Gränsen mellan verklighet och fantasi blir ibland vag, de upplever saker som livets erfarenheter inte kan minnas. Vad kan de gåtfulla talen, religiösa symbolerna och andliga husen förtälja? Tiden kommer ifatt dem och historien gör sig påmind.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lignumkorset : en resa i tid och rum
 2. +
 3. Au revoir Agneta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Au revoir Agneta av Emma Hamberg (pocket).

Köp båda 2 för 250 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Lignumkorset : en resa i tid och rum. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Soännande
  Carin, 14 oktober 2016

  Helt otrolig läsning. Man kan inte sluta läsa. Spännande och mycket upplysande om platser i närområdet. En bok jag verkligen kan rekommendera.

 2. En positiv överraskning!
  Daniel Brolin, 10 september 2016

  Nu är jag klar! Dagens boktips! Lignumkorset : En resa i tid och rum, helt klart en positiv överraskning av denna debuterande skribent. En äventyrsroman som definitivt är mer än väl värd att läsa. Slukade boken i ett nafs! Nu väntar jag på nästa bok - frågan är ju hur snabbt Viktor Nilorak kan bli klar med den?

 3. En bok precis i min smak, gillar stilen
  Marianne, 1 september 2016

  Jag är kristen, och Lignumkorset ger mig tankar om kristendomen, på gott och ont. Men den ger också en olöst gåta och är något av en rysare, mellan fantasi och verklighet. Tänker att Gussen och Maria ständigt är i riskzonen, lever farligt. Vill läsa mer om dem!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Viktor Nilorak

 • Lignumkorset

  Viktor Nilorak

  Lignumkorset är en äventyrsroman med kulturromantiska inslag. Ett medelålders gift par från Sverige hyr ett boende i Spanien, tillsammans med katten Viggo. Kvinnan, som heter Maria, ser fram emot att få skriva en bok i lugn och ro medan mannen, Gu...