Det plabbiska rikets nedgång och fall och andra noveller (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
73
Utgivningsdatum
2016-10-07
Förlag
Type and Tell
Dimensioner
215 x 140 x 12 mm
Vikt
257 g
SAB
Hc.016
ISBN
9789176839805
Det plabbiska rikets nedgång och fall och andra noveller (inbunden)

Det plabbiska rikets nedgång och fall och andra noveller

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2016-10-07
179
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Det är jobbigt att fylla 32 år. I bokens andra novell urartar en ålderskris för robotar i ett trauma som endast Isaac Asimov skulle kunnat förutse. Men först kommer vinnarnovellen i tidningen 'Vi i Solna'. Den handlar om en man som tidlöst vandrar runt i Solnas historia. Därefter kommer novellen om robotarnas ålderskris, som når sina toppar vid åldrarna 16, 32 och 64 år, då det kan gå så illa att allting resulterar i ångestdrivet våld.
Den tredje novellen handlar om en forskare som ser tillbaka på sin forskargärning om ett avlägset land, helt isolerat från omvärlden. Titeln associerar till faktaboken 'Romerska rikets nedgång och fall' av Edward Gibbon. Det plabbiska riket var betydligt mindre till sitt omfång, men ansågs ändå värt att studera, och resulterade alltså i den avhandling som ni kan läsa här.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det plabbiska rikets nedgång och fall och andra noveller
 2. +
 3. Träsk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Träsk av Klas Berggren (häftad).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det plabbiska rikets nedgång och fall och andra noveller. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fantasifullt!
  Daniel, 16 november 2016

  I första novellen övergår huvudpersonens realistiska vandring i Solna till något närmast drömlikt. Roligt att försöka följa med på en karta. I andra novellen ger vad som händer ett antal robotar ett oväntat slut. De uppför sig trots sina kretsar förvånansvärt mänskligt. Plabbien i tredje novellen är ett fantasyaktigt och underligt litet land lika isolerat som förr förbjudna staden i Peking. Fantasi med humor på hög nivå.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Klas Berggren

 • Träsk

  Klas Berggren

  Hur går det när man gradvis inser att ens pappa inte står för den där tryggheten man trodde? Att kaoset finns där man är, inte någon annanstans? Att det kanske är just pappa som är farligast av alla man känner? I en isolerad familj kan man leva so...

Bloggat om Det plabbiska rikets nedgång och fall oc...